"ГВАРДІЯ... ЧОГО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ГВАРДІЯ... ЧОГО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Панове, скажіть. Їй-Богу, я нікому не скажу. А може мені хтось пояснити що таке "Гвардія наступу", яку нині формують у системи МВС і нині (ніби) вже набрали до неї 20 000 добровольців? Ну от чесно. Я не розумію.

"Гвардію наступу" формують у системи МВС. Доречне питання, на якому напрямку МВС вирішили наступати силами штурмових бригад?!!! Наступає армія. Тобто ЗСУ. А МВС?

А МВС забезпечує дотримання закону і порядку на прифронтових територіях. МВС стоїть на блокпостах, зачищає тилові території від остаточних груп противника та банд мародерів. Протистоїть ворожим диверсійним групам. Виконує поліцейські функції. Де тут робота для штурмових бригад?

Ідея використання поліцейських військових підрозділів не нова. Найбільш відомий їхній приклад - дивізії військ НКВД в СССР. Такі формування існували для війни з загонами повстанців на окупованих теренах. Як раз Друга Світова війна показала, застосовувати такі формування можна тільки в ході наступу. В разі відступу вистачає штатних поліцейських підрозділів, а дивізії НКВД ставали звичайною поганоозброєнною піхотою.

Так, я знаю що ЗСУ готує наступ, нам це говорить кожен відосик преЗЕдента. Але. ДЕ ми збираємося воювати із загонами повстанців? На Донбасі, серед голих степів, непридатних для дій повстанців, де після звільнення швидше за все буде "регіон сумних наречених", бо чоловіків російські мобілізації там вибили під пень?

Може у Криму? Там може бути. Але. Де ми - а де Крим? До Криму ще дійти треба. Доходити будуть бригади ЗСУ. А вам розповісти який некомплект зараз частин ЗСУ на передовій?

Я вам секрет відкрию. Більшість бригад ЗСУ за рік війни на ротації були НУЛЬ разів. Натомість нас обрадували законом який посилює відповідальність військовослужбовців, тобто зробили ще більш бесправними перед командирами. Ще, військовим порізали зарплатні, бойові ти отримуєш тепер якщо ти в траншеї. А якщо ти забезпечуєш фронт або навчаєш бійців, маєш задовольнятися зарплатнею, меншою за заробітки київського сантехніка. У задачі запитується, скільки солдат на передовій за таких умов НЕ скористуються можливістю перевестися в тил, де не стріляють?

Коротше, армія нині потребує поповнення. З поповненням на фронті важко. Парадокс, але абсолютна більшість працівників штабів та офісів "Слуги народу" та й просто шанувальників Зеленського, в армію іти не поспішають. А президент Зеленський їх до того не закликає.

І от саме за таких умов МВС звітує, що вони набрали 20 тисяч здорових лбів у "Гвардію наступу", яку формують незрозуміло для чого. Агов, керівництво держави! А вам не здається, що ці 20 тисяч треба негайно розподілити по бойових бригадах? Що якось нелогічно формувати "гвардії" коли фронт потребує людей?

І так. Я не розкриваю ніякої військової таємниці. Я не розповів щойно нічого такого, про що не пише преса. "Гвардія наступу" не секретна, про її формування оголошено публічно. Крім того.

Ми вже маємо приклади формування суто військових підрозділів у структурі МВС. Мова - про добробати 2014 р. Нам ще й досі не сказали хто й навіщо одного серпневого дня наказав силами цих добробатів штурмувати Іловайськ. Досі не пред'явлено ЖОДНОГО наказу про цей штурм штабу АТО, натомість відомо що накази добробатам віддавали керівники МВС Гриняк, Чалован і генерал Яровий. Всі наступні роки трагедію Іловайська використовували для повалення президента Петра Порошенка.

Чи не станеться так, що в ході наступу "Гвардію наступу" кинуть в прорив замість штатних армійських підрозділів... І хтось на цьому знову круто попіариться. Ну Зеленський же використав 400 загиблих під Іловайськом хлопців і дівчат, аби стати президентом?

Для чого формують "Гвардію наступу"? Чому ці люди не в Збройних силах?