Харьківщина отримає понад 200 мільйонів доларів інвестицій

Харьківщина отримає понад 200 мільйонів доларів інвестицій

Понад 200 мільйонів доларів. Саме стільки грошей найближчим часом залучать у Харківську область.

Про це на VII Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" заявив губернатор Ігор Райнін, передають "Спектр новости" з посиланням на izvestia.kharkov.ua.

Кошти зайдуть в регіон завдяки тому, що підприємства області вже підписали угоди про співпрацю з іноземними партнерами.

7-й економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" традиційно зібрав у Харкові дипломатів з усього світу, представників бізнес-кіл та міжнародних експертів. Мета - залучити гроші в розвиток та підвищити конкурентоспроможність регіону. Цьогоріч неабияку підтримку Харківщині обіцяють американці.

Джеффрі Пайєтт Надзвичайний і Повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні

Сполучені Штати мають достатньо солідну історію інвестицій і бізнесових партнерств в Харківській області. На даний момент наш флагманський проект - це партнерство по джерелу нейтронів, яке оцінюється в 70 мільйонів доларів. І у нас великі плани на майбутнє.

Результатом перемовин стало підписання угод про співпрацю Харківської області з торговельними палатами Сполучених Штатів Америки та Канади. Сумісно сторони розвиватимуть ІТ сферу, сільське господарство та енергитичну галузь в регіоні.

Ігор Райнін голова Харківської облдержадміністрації

Вы видели подписание "Турбоатома" с американской компанией. Еще мы планируем, что договор с австрийской компанией хотя бы будет объявлен. И еще ряд моментов по компании американской по повышению энегроэффективности и строительству мини-ТЭЦ по всей территории Харьковской области. Предположительно, могу сказать, что это около 40 мини-ТЭЦ.  

Всього ж, за словами губернатора, мова йде про більше ніж 200 мільйонів доларів інвестицій. Перші гроші чекають в регіоні вже до кінця цього року.