Харків'яни завоювали 27 медалей на чемпіонаті світу з військово-спортивного багатоборства

Харків'яни завоювали 27 медалей на чемпіонаті світу з військово-спортивного багатоборства

Харківські борці у складі збірної України завоювали 27 медалей на чемпіонаті світу з військово-спортивного багатоборства, який пройшов у Харкові, передає city.kharkov.ua.

Чемпіонат проходив з 20 по 22 листопада в харківській КДЮСШ «ХТЗ». У ньому взяли участь близько 500 спортсменів з 14 країн, у тому числі з України, Грузії, Азербайджану, Узбекистану, Таджикистану, Туркменістану, Лівану, Сирії, Індії, Пакистану, Йорданії, Конго, Гани та Єгипту. Змагання пройшли в розділі бойове двоєборство, де спортсменам потрібно було продемонструвати свою майстерність у стрільбі й у всестильовому бою за різними категоріями.

За підсумками змагань, збірна України завоювала 57 медалей, у тому числі 22 золоті, і посіла перше загальнокомандне місце. Другою була збірна Узбекистану, третьої - команда Грузії.

У складі збірної України харків'яни завоювали 27 медалей, у тому числі шість золотих. Зокрема, Андрій Парамій здобув дві золоті нагороди в суперважкій вазі, ставши чемпіоном у категоріях Б-1 (легкий контакт) і Б-2 (дозований контакт). Також чемпіонами світу у своїх категоріях стали Олександр Завгородній, Олександр Бурсяк, Денис Закорін і Денис Мартиненко.

Зазначимо, вид спорту - військово-спортивне багатоборство - був заснований в Харківській області в 1997 році, і саме в Харкові протягом восьми років проходять чемпіонати світу з ВСМ. Цей вид спорту взятий за основу силовими структурами, Збройними силами та Національною гвардією України при підготовці бійців в зону АТО. Наступний чемпіонат світу планується провести через рік також у Харкові.