Харківські пологові будинки почали видавати свідоцтва про народження дитини

Харківські пологові будинки почали видавати свідоцтва про народження дитини

П'ять харківських пологових будинків та міський перинатальний центр приєдналися до пілотного проекту Міністерства юстиції України щодо видачі свідоцтв про народження дитини при виписці з пологового будинку.

Як розповіла сьогодні, 13 листопада, заступник директора Департаменту охорони здоров'я Маргарита Голубова, суть проекту полягає в тому, що батьки можуть отримати свідоцтво про народження в виписній кімнаті пологового будинку. Це економить їм час на оформлення цього документа в органах реєстрації, передає city.kharkov.ua.

«У всіх пологових будинках ми роз'яснюємо батькам переваги цієї процедури і розповідаємо їм про те, що треба зробити для цього. А треба всього лише заповнити заяву впродовж першої доби після пологів. Зразки заяв ми надаємо», - повідомила Маргарита Голубова.

Вона підкреслила, що медики самі інформують відділи РАЦС про народження дитини.

Як повідомила начальник обласного відділу ДРАЦС Лілія Грицай, 22 вересня вийшов наказ Мін'юсту про початок пілотного проекту. Він стартував 26 вересня. За цей час свідоцтва про народження отримали батьки 131 дитини.