ХАРКІВСЬКІ ТРАНСПОРТНИКИ ВІДДАДУТЬ 6,5 МІЛЬЙОНІВ ЗА ОРЕНДУ Б/У ТРАМВАЇВ ТА ТРОЛЕЙБУСІВ...

ХАРКІВСЬКІ ТРАНСПОРТНИКИ ВІДДАДУТЬ 6,5 МІЛЬЙОНІВ ЗА ОРЕНДУ Б/У ТРАМВАЇВ ТА ТРОЛЕЙБУСІВ...

... ОТОЧЕННЮ МИХАЙЛА ДОБКІНА

Харківські транспортні комунальні підприємства 24 січня уклали 3 договори з ТОВ «АМК Сервіс» щодо оренди трамваїв та тролейбусів на загальну суму 6,6 млн.грн. Про це стало відомо з електронної системи публічних закупівель «ProZorro».

Зокрема, КП «Жовтневе трамвайне депо» уклало договір на оренду 18 б/у трамвайних вагонів вартістю 2,7 млн.грн.
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-12-28-000055-a

КП «Салтівське трамвайне депо» уклало угоду на оренду 13 б/у трамвайних вагонів вартістю 1,95 млн.грн.
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-12-28-000084-a

Вартість оренди одного трамвайного вагона складає 150 тис.грн. на рік.

Крім того, КП «Тролейбусне депо № 2» орендувало 13 б/у тролейбусів «SKODA 14 TRM».вартістю 1,95 млн.грн.
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-12-27-002005-c

Вартість оренди одного тролейбуса також складає 150 тис.грн. на рік.

Така ж вартість оренди б/у трамвайних вагонів та тролейбусів була і в минулому році.

Всі три договори уклали за переговорною процедурою, бо кожне з КП двічі оголошувало закупівлі, на які не приходила достатня кількість учасників.

Власниками ТОВ «АМК Сервіс» є Ганна Тарасова та Олена Воронова, а керівником - Ірина Тіленіна. Контактний телефон у "АМК Сервііс" співпадає з телефоном ТОВ «Компанія Трейд Ойл", власником та керівником якого є Олег Гуревич, радник Михайла Добкіна з питань паливо-енергетичного комплексу за часів його губернаторства.

Також Ганна Тарасова є разом з сином Олега Гуревича співвласницею ТОВ «ЗІМ СВ». Олег Гуревич-молодший є чоловіком доньки Михайла Добкіна, Алли Добкіної.

Нагадаємо, що фірми Гуревича, які мають однаковий контактний телефон з ТОВ "АМК Сервіс", фігурували у "справі Курченко".

Слідчі Слобідського відділу поліції розслідують кримінальне провадження, в рамках якого було встановлено, що в 2017 році службовими особами складено та надано підроблені документи під час проведення КП «Тролейбусне депо № 2» процедури відкритих торгів щодо оренди тролейбусів «SKODA 14 TRM», внаслідок чого з ТОВ «АМК СЕРВІС» було укладено договір на 2,03 млн.грн. Про це стало відомо з ухвали Комінтернівського райсуду міста Харкова від 16 листопада 2018 року.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/77898276

Відповідно до відповіді з Харківської митниці ДФС встановлено, що за період з 1 січня 2010 року по 16 жовтня 2018 року було оформлено 14 митних декларацій щодо імпорту тролейбусів «SKODA» моделі 14TRM, який здійснювало не «АМК Сервіс», а ТОВ «Реал-НП».

ТОВ «Реал-НП» - фірма також з оточення Олега Гуревича. Раніше він сам був власником цієї фірми. Зараз фірму переписали в Івано-Франкіську область на мешканця Донецької області Ігоря Глушка, який неодноразово затримувався та був засуджений за корисливі злочини.

Таким чином, під час досудового розслідування була встановлена невідповідність кількості тролейбусів, які були імпортовані до України, кількості тролейбусів, переданих в оренду.

Суд задовольнив клопотання слідчих про доступ до документів КП «Тролейбусне депо № 2» та ТОВ «АМК Сервіс».

Харківський антикорупційний центр