"Харківщина" - Олена Кудренко

"Харківщина" - Олена Кудренко

За останні два роки, саме ПІСЛЯ повномасштабного вторгнення росіян, тут, де я живу, на Харківщині, відкрилися з нуля:

- три майданчики з продажу садових рослин;

- два заклади вуличної їжі;

- квітковий магазинчик;

- військторг (звичайно ж);

- молочний який був - переїхав у більше приміщення поряд. Той, чию молочну ферму розбомбили та повбивали корів. До нього черги покупців;

- особисто побачила дві нові кав'ярні, з якісною кавою;

- величезний сучасний комплекс з автомийки та СТО;

- декілька маленьких перукарень;

- приватна стоматологія;

- два Кісета (сигарети) та Посад (продукти);

- додалися піца та суші;

- магазин дитячого одягу...

І це тільки те, що я бачу на доволі невеликому клаптику території, за своїм маршрутом.

Вона повністю прострілюється. Єдине що - не долітають КАБи. Але українці - лінива нація? Як ось гуляє фейсбуком чергова популістична картинка.

Та невже?

Хтось бачив, як військові, шоковані, знімають відео з лісочку, біля поля?

- Ми попрокидалися в окопах, думали, танк їде. А то тракторист зрошує поле. Їде на цій халабуді, воно тут все літає, а він думає, що безсмертний.

Ще одне, теж військові, їдуть околицями Вовчанську:

- дивіться, он чоловік повернувся з евакуації, бо картоплю треба обгорнути. Ось стела з написом "Вовчанськ", а ось чоловік, на городі картоплю огортає.

А ще хочу порадити військовим, які повертаються з нашого міста на захід, по Київській трасі. Як залишили Харків позаду, проїзджаєте перший великий блокпост в Пісочині, попереду справа буде АТБ. По стороні АТБ, якщо стати обличчям до нього, через пару магазинчиків правіше, є маленька кав'ярня. Вона там така, здається, одна. Вас зустріне пара власників (мені здалося, вони одружені), - ці люди ДУЖЕ НА ВАС ЧЕКАЮТЬ. На стінах шеврони, військова символіка, а небайдужі харків'яни заздалегідь сплачують за вашу каву. Сучасне, європейське, дружнє до наших захисників місце. Не рекламую, але сама нещодавно сплатила там за каву комусь з військових, які зайдуть туди після мене.

НЕ зробити цього щиро не виходить)).

Як не виходить в українців НЕ працювати на своїй землі. Не треба популістичними картинками змішувати нашу націю з лайном. Лайно - за нашим східним кордоном.