HELGI`s NEWs - 10.01.2019

HELGI`s NEWs - 10.01.2019

1. Томос повернувся в Україну, Мінкульт до кінця місяця проведе експертизу статутів УПЦ МП, Грецька ПЦ розпочала процедуру визнання української автокефалії, а дев`ять парафій тільки за один день перейшли з московської церкви до ПЦУ.
NB. Це початок. Наразі переходять найбільш кмітливі, інші дивляться, бояться та вичікують. Попи - такі ж люди, як і ми, тільки в рясах. Немає там ніяких принципів та благодаті - є тваринний страх загубити тепле місце. А ще є ніс по вітру - якщо побачать, що процес набирає силу, навипередки побіжать у портках та підрясниках до єдиної Божої церкви. Потім казатимуть, що їх силою примушували служити бєсу Гундяєву, а самі вони таємно били чолом за ПЦУ, Порошенка та Епіфанія.

PastorCopf:
Міма путєнської церкви
Я бєз шуток нє хожу:
То анафєму скасую,
То їм томос покажу.

2. МЗС не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів на вибори в Україні, - Клімкін.
NB. Допустити росіян на наші вибори - це як доручити досвідченому педофілу інспектувати дитячий садочок. До свиданья, обдолбанный мишка - возвращайся в свой сказочный лес.

3. ЄС закликає Росію негайно відпустити українських моряків, а Клімкін заявив, що Кремль використатиме їх для впливу на наші вибори.
NB. Не вірте тим, хто каже, що Медведчук чи Тимошенко можуть врятувати наших полонених. Саме вони - пряма причина того, що кремлівський ботокс триматиме їх до виборів, бо його гасло - жодної поступки Порошенку. А самка богомола на пару з путлєровським кумом та зєлєнопукіним розігруватимуть цю карту напередодні виборів. Це реалії, але вірю, що хлопці тримаються, і до літа у будь-якому випадку будуть звільнені.

4. Лукашенко заявив, що у порядку денному немає питання про об'єднання Білорусі та Росії. Одночасно він доручив уряду знайти нові джерела постачання нафти.
NB. Я не розділяю істерику тих, хто стверджує про повне поглинання Білорусі Московією. Лукашенко дуже тертий калач - це Кучма у квадратному апгрейді, який ще переживе Путіна, балансуючи на тонкому лезі меркантильних інтересів, сировинної залежності та бажанні зберегти особисту владу. Так що пророкую затяжну політичну виставу з блефами, театральними ефектами та екзальтованими заявами, але до фіналу цього спектаклю ще далеко. Проте, нам треба бути насторожі та не виключати будь-якого розвитку подій.

5. Анкара розпочне наступ в Сирії, якщо США відкладуть виведення військ - міністр закордонних справ Туреччини.
NB. Рішення Трампа про виведення військ із Сирії може мати вплив на Україну. Тут я згоден з Корсунським:
Від початку російського втручання у конфлікт однією з цілей Путіна було перешкоджання планам США щодо усунення Асада і швидкого знищення ІДІЛ. Нерішучість Обами дозволила РФ не тільки зміцнити свої позиції на БС, але й увійти у раніше неможливу коаліцію з Туреччиною і Іраном із "врегулювання" сирійського конфлікту.
Сирія мала стати елементом "пакету" США-РФ для налагодження відносин. Якщо США виведуть війська, цей елемент перестане цікавити Трампа. Крім того, Туреччина і Росія ще донедавна тісно координували свої дії в Сирії. Нині російські підрозділи передислокуються, щоб захистити курдів від турецької армії, бо курди – давні партнери Московії, яка десятиліттями використовувала їх, щоб створювати проблеми в регіоні.
РФ зовсім не зацікавлена у зміцненні позицій Туреччини, особливо у контексті усунення "курдської загрози". І це ставить під питання сирійський альянс Туреччини та РФ. Такий сценарій – вигідний для Києва. Адже у такому випадку Анкара матиме підстави більш пильно придивитися до подій в Азовському і Чорному морях, де Росія нарощує військовий потенціал. Залишається сподіватися, що попри традиційно гучні суперечки із США, в Анкарі не забувають, хто насправді є для них загрозою.

6. Російський ВПК "Североморск" прямує в порт окупованого Севастополя.
NB. Понти. Ніяких реальних дій з боку скрєпозадих проти кораблів НАТО не буде. Чисто пропагандистський прийом для внутрішнього вживання - сили навіть ВМС Туреччини і РФ не можна порівняти, не кажучи вже про Британію і США. Корито 80-х років, абсолютно не модернізоване. У нього є торпедні апарати, радіолокаційні станції виявлення підводних човнів, але немає жодного ракетного комплексу, який міг би працювати по землі. Небезпеки для України не представляє.

7. Російські боти стають активнішими з наближенням виборів – дослідження.
NB. Не просто "активнішими" - вони лізуть з кожної щілини! Зберігаємо спокій, інформуємо один одного про підозрілі дописи та акаунти, банимо, чавимо як тарганів.

8. Одним рядком:
* Інфляція у 2018 році склала 9,8% - менше прогнозу НБУ (10,1%). Вперше за 5 років інфляція за рік менше 10%
Прогноз на 2019 - 6,3%. Нічого не міняється...

* Центральний банк Московії перевів 15% резервів в юань і втратив на цьому $5 млрд - звіт регулятора. Дбл бл.

* У США зафіксували загибель російського військового супутника. Одним літаючим Чепігою менше.)

* СБУ затримала найманця ФСБ РФ, який готувався до терактів на виборах. Хотів сказати: матеріал на обмін, проте - ні. Для росіян такі люди - сміття, их-там-нет.

Але робимо своє. Бо сильна людина - не той у якого все добре - це той, у кого все добре незважаючи ні на що. Поборемо.

Helgi Sharp