HELGI`s NEWs - 16.05.2020

HELGI`s NEWs - 16.05.2020

SHARP`s REVIEW - 16.05.2020:
(сарказм - останній притулок оптиміста)

1. Почну з гарного. Німеччина відмовила у звільненні "Північного потоку-2" від правил газової директиви ЄС.

І Шредер не допоміг? Обожнюю пустопорожні проекти Північної Нігерії. Таке враження, що на Росії проблеми не вирішують, а вигадують нові, які затьмарять попередні. Нехай тепер кричать у цю трубу, що всі європейці - п...си.

До речі, назвіть мені хоч одну країну, яка процвітає завдяки співпраці з Росією. Окрім, звісно, Чечні. Ну й Китая, який перетворив Ерефію у свій сировинний придаток.

2. Інсайд. У мери Києва зібрався не тільки Богдан, але й... Саакашвілі.

Після того, як Тищенко і Ткаченко себе дискредитували, у СН не залишилось конкурентноспроможних кандидатів на крісло київського мера, а тому всередині партії наразі обговорюється ідея висунення на цю посаду Саакі. Якого попередньо планують "розкрутити" у медіа у якості "безкомпромісного реформатора". На цій ідеї наполягає й Шмигаль, який дуже агресивно сприймає появу тіньового уряду в особі політичного грузинського бомжа.

Нестандартний хід, але пізно. Нарід вже трошки прийшов до тями. Як сказала вчора моя сусідка (голосувала за "прикольного Вовчика"), краще один старий Клічко, аніж десять нових зе-білів.

До речі, Саакашвілі набирає по інтернету у команду "реформаторів" людей з п'ятирічним стажем і рекомендаціями з попереднього місця роботи. Тобто тих, хто працював при ненависному Порошенко. Прикольно. Але набирав вже один по інтеренету...

3. Сивохо звинуватив українських військових у мародерстві на Донбасі.

Я вам так скажу - що у Сивохи на язиці, те у Зеленського у голові. Просто Вовіку кляті порохоботи палки в колеса вставляють. Якби не вставляли, була б у нас не Україна, а Ватно-Зелена Сивохія.

4. За Зеленського загальмувалося зближення України з НАТО і ЄС – Єлісєєв.

То є так. Реальну інтеграцію в НАТО Україна фактично поставила на паузу. До того ж, все частіше вустами своїх речників команда Зеленського починає розмірковувати на тему: "А що нам дав Євросоюз? А навіщо нам Угода про асоціацію?" Президент Польщі Дуда називає Росію агресором, хоча Кремль не вбиває поляків на її території. ПрезЕдент України не називає Росію агресором, він знімає з неї санкції. Зеленський, go home!

5. Венедіктова заявила, що за два місяці її роботи засудили понад 100 корупціонерів.

І скільки серед них зелених? Може хоч один з тих трьох десятків "кварталівців", яких Зе пристоїв на державну службу? Чи це не корупція? Дивлюсь, усьо новиє й новиє ліца, шо не крадуть, а грошей у казні усьо менше й менше. Здобули...

6. Путін контролює 50% новинних каналів в Україні. А значить - на 50% може легко контролювати розум і серця українців, - Яценюк.

Недооцінили ми тріумвірат Пороха-Пастора-Сєні Чеченського. Може й не було б наразі того, що маємо. До речі, про який розум українців він говорить? Якщо одного разу відчуєте себе тупим, згадайте, що вас оточує 73% людей, які голосували за Зеленського. Попустить...

7. Трамп вніс на розгляд Сенату кандидатуру нового посла США в Україні.

Кіт Дейтон - гарний дядька. Русофоб. Генерал-лейтенант у відставці. Займав пости координатора безпеки США в Ізраїлі і Палестині, директора з питань стратегії, планів і політики штабу США, директора операцій розвідки Пентагону, аташе з питань оборони в посольстві США в Росії. Останнім часом - директор Європейського центру з вивчення питань безпеки ім. Маршалла. Також Дейтон з 2018 року (на запрошення Порошенко) був стратегічним радником МО України. Але, як ви розумієте, він пов`язаний директивами Держдепу і особисто Трампа. Тому зберігаємо стриманий оптимізм.

8. У "ДНР" вибухнув склад російських боєприпасів, багато постраждалих.

Розумом Росію не зрозуміти, а іншими місцями - дуже боляче. Її ніхто не зможе перемогти. Вона знищить себе сама.

9. Гарних вам вихідних! Бажаю відволіктись від політики та зайнятись зміцненням імунітету на свіжому повітрі. До речі, якщо існує колективний імунітет, чому люди до цих пір слухають Стаса Михайлова та Олега Вінника? Риторичне запитання... Шануймося, українці!

* * *
Всіх з Днем Европи, а Юль (не Йуль) - з іменинами!)

Helgi Sharp