HELGI`s NEWs - 17.12.2018

HELGI`s NEWs - 17.12.2018

1. Прес-конференція Порошенка.
Що впадало в очі: втомленість Президента, його іронічність і якась буденна впевненість у собі. Проте, це була втомленість спортсмена, який взяв рекордну висоту після років тренувань, але знає, що зупинятись не можна, бо планку треба піднімати вище і вище. Іронічність сильної людини, яка всі наскоки представників першої найдавнішої (я не помилився) елегантним бумерангом повертав у їх же лоба. Впевненість у собі тому, що наразі дійсно не має опонентів - опонентів за справами, а не за базіканням. Якщо розвиток України хтось називає піром, піарся і надалі, Президенте.

@pIebeian: Сподіваємось, наступний Президент України буде сміливішим і нарешті купить нас, журналістів - щоб не доводилось годуватись крихтами з кремлівського стола.

2. Сьогодні Генасамблея ООН розгляне внесений Україною проект резолюції щодо мілітаризації Росією Чорного і Азовського морів, а ЄС на початку 2019 року направить в Україну оціночну місію для допомоги Азовському регіону.
NB. На перший погляд може здаватись, що нам допомагає лише Бог, та українці все самотужки роблять. Це не зовсім так. Міжнародна політика - гра "в довгу". Ніхто не хоче відкритої війни з божевільною ядерною мавпою, а тому гамівна сорочка на неї буде надягатись поступово-педантично, з урахуванням латентно-летального діагнозу пацієнта. Маємо терпіння, громадо.

3. Лавров: "Порошенко планує провокацію на кордоні з Кримом. Він отримає відповідь - буде непереливки. Але воювати з Україною ми не будемо, це я вам обіцяю".
NB. Найприкріше, що в інформаційній війні завжди програє той, хто говорить правду - він обмежений правдою, брехун може нести все що завгодно. У цьому сенсі, Росія - унікальна за своїм ідіотизмом країна, яка живе в двох паралельних світах. Жителі Сизрані, щоб не замерзнути, розбирають будинки на дрова та шукають сушняк. І одночасно радіють казкам Кремля про "фашистський режим" в Україні, який заважає простим людям великобурятського Усть-Балалайська злитися у дружньогорілчаному і антинатівському екстазі з жителями української Жмеринки. Як тут знов не процитувати Лаврова: "Дбл, бл..."

4. Порошенко доручив перевірити держслужбовців на зв’язки з РФ.
NB. Поважаю Президента, але він мимоволі повторює окремі помилки своїх попердників. Цілком допускаю, що Сємочко та деякі інші - гідні професіонали, які дійсно принесли багато користі державі. Я також за презумцію невинності для всіх без виключення. Але ці прості істини не доведеш кожному виборцю, для якого вагання Порошенка стосовно подальшої долі того ж Сємочко можуть стати вирішальним аргументом на виборчій дільниці.

Наразі головне зберегти євроатлантичний курс країни. Для цього треба виграти вибори. Щоб виграти вибори замало великих справ, треба максимально уникати незначних "проколів". Для цього оперативно приймати політичні (а не юридичні) рішення і швидко реагувати на кадрові виклики. Так, на якомусь етапі можлива несправедливість, але коли на кону стратегічний курс держави, вважаю це не тільки допустимим, але й життєво важливим. ІМХО.

5. Парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП у Вінниці перейшли в Православну церкву України, а у Раді розглянуть проект закону про перейменування УПЦ МП.
NB. У таких випадках французи кажуть: "Le Roi est mort, vive le Roi!" Немає більше в Україні ідеологічного підрозділу ФСБ, який називав себе УПЦ МП. Є Православна Церква України - ЄДИНА канонічна на території Древньої Русі.
Якщо оперувати грецькими словами, то український народ отримав томос, московіти - фалос і хаос. Що стосується переходу наших вірян до канонічного православ`я, то передбачаю принцип доміно - у семи-десятирічний термін паде останній храм московських сатаністів на українській землі. Амінь.

6. Одним рядком:
* Сенату США представлять нову викривальну доповідь про роль РФ у перемозі Трампа на президентських виборах, - The Washington Post.
NB. Імпічменту, як на мене, не буде. Але Трампу зі штанів треба вилізти, щоб довести свою непричетність до таємних оборудок з Кремлем. Для цього йому доведеться знищити Велику Бурятію. Прошу вважати цей коментар офіційною порадою президенту США від українського народу.

* Катар заклав в бюджеті ціну на нафту в $55 за барель.
NB. Ця маленька країна завжди давала найточніші прогнози по ціні на нафту. Повторюсь: настає епоха сланцу, біопалива та однополярного світу. Dixi.

* У ВМС розпочалися навчання підрозділів морської піхоти та резерву першої черги, а Волкер анонсував додаткові поставки військового обладнання Україні.
NB. Si vis pacem, para bellum - Україна це вже давно зрозуміла. Головне наразі, щоб ботоксна самка богомола не дорвалась до влади - з неї такий Головнокомандуючий, як з Путіна мати Тереза.

* У листопаді в Україні перебувало близько 630 тис євроблях.
NB. Хай лохи машини розмитнюють, ага... Як вже дістали ці хитродупі.

* На 10 працівників припадає 11 пенсіонерів - ПФУ.
NB. Ото так... А з цих десяти, справно податки платять шість чи сім. Але: "Порошенко, підніми пенсії!" Оксюморони нашого сьогодення.

* Наразі у США 450 літаків 5-го покоління, у Китая - 30. До 2025 р. у США їх буде 1050, у КНР - 140. У Росії, крім дослідних зразків Су-57, які без нового движка, літаків 5-го покоління у найближчому майбутньому не очікується.
NB. Ви усьо врьотє - "Союзмультфільм" намалює, дєди ваївалі!

* З «Адмирала Кузнєцова» старшина Ахмайсов и матрос Філін поцупили електронне обладнання на суму 1,5 млн руб, а потім продали його на радіоринку.
NB. На Росії пишуть, що деталі були настільки древніми, що їх тепер просто нічим замінити. І ця країна погрожує НАТО!

* В Норвегії на матчі збірних з хокею замість гімну Білорусі організатори включили пісню "Косив Ясь конюшину".

NB. А-ааа!))
* * *
Шановні, наразі за браком часу, я на новому акаунті приймаю до кола друзів не тільки перевірених однодумців, але й тих, чиї дописи мені на ПЕРШИЙ погляд сподобались. Проте наголошую: маючи сумний досвід, спречатись ні з ким на своїй сторінці не буду, доводити свою правоту - також. Як говорив Оккама - не варто множити сутність там, де можна просто послати на... у ліс. Так що попереджаю про можливість швидкого відфренду та навіть бану. Це стосується і "додавальників" у всілякі групи. Безпека - понад усе. Вищевикладене - для зрадобенедь та неадекватів, для друзів я завжди толерантний, білий та пухнастий - зуб даю!)
Але робимо своє... Переможемо.

Oleg Sharp