HELGI`s NEWs - 19.03.2019

HELGI`s NEWs - 19.03.2019

1. Цьогоріч Україна посіла друге місце у світі за темпами покращення бізнес-клімату.
NB. За останні 5 років Україна піднялась на 41 позицію у рейтингу Doing Business. Такий список складається на основі темпів покращення бізнес-клімату в країні.

Та шо ж таке - якісь бариги-порохоботи сидять у цих клятих Європах та не бажають бачити страшне українське зубожіння. На гиляку їх!

2. Британський парламент не голосуватиме втретє за угоду з ЄС щодо Brexit, якщо Т.Мей не внесе зміни в цей документ.
NB. Британські парламентарі "нарили", що закон 1604 року забороняє ставити одне й те же питання на голосування двічі. Тепер Мей, щоб проголосувати угоду з ЄС, треба суттєво змінити її умови - наприклад, відмовитися від Brexiт. Стає все цікавіше, і все йде до того, про що ви подумали.)

3. Путін у своєму оточенні визнав, що анексія Криму була помилкою – Джемілєв.
NB. У моїх московських джерел також є така інформація, і це не дивно: у 2013 році в Росію зайшло $70 млрд прямих інвестицій, в 2018-му - всього $2 млрд. Загальні втрати склали $150 млрд, а число росіян, які вважають Крим корисним для країни, скоротилося з 67 до 39%. Це вирок: анексія півострова - економічна нісенітниця і чорна діра, яка висмоктує з Московії всі соки. Хай висмоктує - через 10-12 років спустимось у долину, і все стадо буде нашим.

4. Вчора Зеленський зустрівся з представниками бізнес-асоціацій.
NB. Людина, яка була присутня на цій зустрічі, розповіла, що більшого сюра в житті ще не бачила.
Починаючи з піжамної маєчки, в якій цей "нєдоросль" прийшов на зустріч (це виглядало не як стиль Сasual, а як бидлячество і суцільна неповага до співрозмовників), і закінчуючи його повним зеро в економічних питаннях. Він зміг лише видати на-гора декілька фраз про те, що не згоден зі своїм серіальним Голобородько, після чого його весь час перебивали (щоб зайвого не сказав) Данилюк та Абромавічус. А сам Зє-Лєнін встиг лише ляпнути про те, що (зуб даю!) необхідно запровадити цензуру в ЗМІ, бо бенеді-журналісти почали занадто ображати зоряного хлопчика.
Ще там для меблів сидів переляканий Лещенко, якого навіть в команду 95-го кварталу поки не взяли - кому потрібні шакали, які весь час бігають від одного хозяїна до іншого?

Коротше, з цього коміка президент як з лайна куля, а єдине, що він зможе зробити на посту Президента, так це збільшити вартість квитків на свої корпоративи. Голобородько хоть про країну думав, а гасло цього кандидата: "Я вам нічєво нє должєн!" Воно нам треба?

5. Повна реформа "Укроборонпрому" займе півроку - заступник секретаря РНБО.
NB. Можете скільки завгодно наїжджати на Бігуса та журналістську братію, але саме вони (хай і з подачі кукловодів) розворошили це осине гніздо, де замішаний не тільки "Укроборонпром", але й всі "антикорупційні" органи на чолі з НАБУ та САП. Єдина претензія - інформація була злита точно під вибори для того, щоб конкретно "підставити" головного претендента на президентські клейноди - хоча жоден з наведених фактів не доводить хай би й опосередковану його причетність до цих справ.
Що стосується реформ, то вони повинні торкнутись не тільки "Укроборонпрома" - треба "під ніж" різати ВСІ т.зв. антикоррупційні структури і будувати їх з нуля. Причому, стільки разів, скільки буде потрібно. Як це було свого часу в Японії.

6. Мільйони гривень "Батьківщині" жертвували майстер манікюру, безробітний, студентка, касир - розслідування.
NB. Ти ба, скільки нових професій опанував у Швейцаріїї Ігор Валерієвич - особливо мені подобається майстер манікюру! А тут ще очікуємо додався безробітний студент Сергій Тарута...
Є маленька брехня, є брехня звичайна, є брехня нахабна, а є "Новий курс" від ЮВТ - спитайте у Расмуссена і Паоло Коельо, які тихесенько плачуть у куточку.

7. Одним рядком:
* Літаки B-52H Stratofortress почали прибувати на британську авіабазу Ферфорд. На цей час там базується шість таких бомбардувальників. Всі вони є частиною розгортання нової цільової групи ВПС США в Англії.
NB. Тут "Новічок" путлєру не допоможе, тільки памперси.

* Кількість громадян, які підтримували рівноправне вивчення української та російської мови у школах за 20 років зменшилась на 16% і становить менше 30%.
NB. Я двома руками за українізацію України, але не методами Фаріон-Ніцой і не менторськими зауваженнями у ФБ, якою мовою мені спілкуватись з друзями.

* Побоюючись санкцій, РФ відклала будівництво порту Тамань.
NB. Підсумки санкцій та путінської "стабільності" у 2018 р:
• зменшення населення - 281 тис росіян;
• чистий вивіз капіталу - 58 млрд дол;
• реальні доходи росіян падають з 2014р (офіційно на 12,5%, реально на 35-40%);
• рубль впав на 18%;
• бензин подорожчав на 15%;
• заморожено будівництво 43 об`єктів критичної інфраструктури.
Мазохізм "глубінного народа"...

* Вже 5 років поспіль виробництво горілки в Україні щорічно скорочується на 20%;
NB. Згадався анекдот:
Сьогодні сів на лавочку та й задумався: треба кинути курити, менше пити ... почати нове життя ... знайти нову роботу ... Зробив висновок - не буду більше сідати на цю лавочку.)

* Путін вчора: "З українським народом я ніколи не сварився, тільки з владою".
NB. Йдіть-но в дупу ті малороси, з ким цей покидьок "не сварився", а я на стороні того єдиного, кого він ненавидить.

* Нептун - перша планета, відкрита завдяки математичним розрахункам, а не шляхом регулярних спостережень в телескоп. Лише у 2011 році він завершив перший оберт навколо Сонця з моменту відкриття.
NB. Це я для понту, читайте далі.

* * *
19.3.1930 - народилася Ліна Костенко. Її найкращі вислови за моєю версією:
* Я скорше дуба вріжу, аніж мене поставлять на коліна.
* У всіх народів мова — це засіб спілкування, у нас це — фактор відчуження.
* Там, де в жінок не розвинуте почуття честі й гідності, процвітає моральне невігластво чоловіка.
* Мужчина формується не тоді, коли затуляється щитом, а тоді, коли піднімає меч.
* Виховуючи свою дитину, ти виховуєш себе.
* Поразка - це наука. Ніяка перемога так не вчить.

Може досить поразок? Проте, звитяги залежать від кожного з нас. Поборемо!

Helgi Sharp