HELGI`s NEWs - 20.01.2020

HELGI`s NEWs - 20.01.2020

Sharp`s review - 20.01.2020:

1. Цієї доби, як і минулої, на фронті загинув український боєць. Вічна пам`ять...
NB- Січень "миротворця" Зеленського за бойовими втратами вже перекрив січень "яструба" Порошенка. Проте, бентежить інше: на честь цих воїнів не будуть знімати помпезних кліпів, вишукуватись колони урядових машин, вести трансляції по TV. Бо це не вписується в концепцію 95-го кварталу про "мирні досягнення одного з найбільш впливових політиків сучасності". Показуха та відосіки, відосіки та показуха - квінтесенція цієї влади.

А ще цього дня п'ять років тому завершилися бої за Донецький аеропорт, оборона якого тривала 242 дні. І, як на мене, було б чесніше, якщо б публічне вшанування мужності кіборгів очолили сьогодні Забродський та Кривонос, а не той, хто у той час без штанів грав на роялі.

2. Разумков заявив, що не шкодує, що був членом Партії регіонів.
NB- Одразу згадався анекдот:
Зустрічаються два друга.
- Як справи? Пам'ятаю, у тебе було нетримання сечі ночами.
- Був у психолога, вже краще!
- Що, нетримання пройшло?
- Ні, але тепер я цим пишаюсь!
Скоро Яременко відкрито пишатиметься своїми повіями, Іванісов своїми згвалтуваннями, а Зе своїм "термосом". Віра, мова, армія? Не на часі.

3. В оновленій Конституції РФ хочуть зафіксувати приєднання України та Білорусі. Про це заявив лідер громадської організації "Українці Росії" Богдан Безпалько.
NB- Це вперше, коли малорос на службі у Путіна заявляє про необхідність закріплення в конституції Московії возз'єднання всього російського світу. Є одне правило: ворог дозволятиме собі рівно стільки, скільки дозволятимемо йому ми. Сутності не повинні примножуватись... - стверджував Окама. Жодної поступки ворогу! - стверджував Порошенко. Яка різниця? - стверджує гарант. Дайте йому ще часу! - стверджує "миролюбива" більшість. Якби ми були Швейцарією, і якби мали той час...

4. В Україні різко виріс рівень безробіття. У грудні 2019 року зареєстровано 338,2 тис. безробітних, що на 17% вище, ніж минулого місяця. Це найвищий рівень, починаючи з березня 2019 року.
NB- Ото таке! Але ж ніхто з 95 кварталу безробітним не залишився? От і добре... А іншим ця влада нічєво нє должна.

5. В інтерв`ю The Times of Israel Зеленський заявив, що взаємини з його російським колегою Путіним "перебувають на початковому етапі", а боротьба з корупцією "займе багато часу."
NB- Тобто, відступ від зайнятих позицій на Донбасі, повернення до формули Штайнмайєра, поновлення імпорту російської електроенергії та відкрите підняття голови вато-ригами - то тільки початковий етап? Боюсь подумати, що стане кінцевим. Та й боротьба з корупцією якось тихесенько відійшла на другий план - на перший вийшла боротьба з патріотами. Але ж головне відосік гарний "запилити", еге ж бо?

6. Топ-чиновник з ЄС (Мартін Сайдік) вперше назвав Росію стороною війни на Донбасі.
NB- Підкреслюю: війни, а не конфлікту! Європа добре розуміє, що відбувається в Україні, але у Європи є свої інтереси, які по окремим позиціям співпадають з російськими - це реальність, яку треба прийняти. Водночас, у Європи є "червоні лінії", за які вона прагне не заходити. Але колір цих ліній залежатиме виключно від нашої позиції - чим більше ми самі будемо йти на поступки Кремлю, тим скоріше червоні європейські лінії перетворяться на рожеві. Кому потрібно "вписуватись" за чужого борця, якщо сам борець грає з противником у піддавки?

7. Третій за рік радник Трампа з питань Росії і Європи залишив посаду.
NB- Іноді логіку дій Трампа зрозуміти у такій же мірі важко, як і логіку дій нашого гаранта. Проте, не вірте тим, хто стверджує про відсутність у Трампа шансів бути обраним повторно - така можливість існує, і нам її треба враховувати. Головне - триматись подалі від внутрішньоамериканських баталій, які не вщухатимуть ще мінімум рік.

8. Існує два способи стати щасливим: поліпшити реальність або знизити очікування. Ніколи... Чуєте, ніколи не знижуйте свої очікування - тільки так ми переживемо цей складний період. Якщо у людини є навіщо, вона винесе будь-яке як. Шануймося та гарного всім тижня!

Helgi Sharp