HELGI`s NEWs - 22.11.2018

HELGI`s NEWs - 22.11.2018

1. Порошенко зажадав від ВР невідкладно розглянути зміни до Конституції щодо європейської та євроатлантичної інтеграції.
NB. Знаєте, мені глибоко фіолетово, якщо хтось назве такі заклики власним піаром ПАПа. Проте я добре знаю, що тимчасовий реванш тимошенків-медведчуків малоймовірний, але можливий. Але якщо у Конституції буде закріплений курс на євроінтеграцію, реваншисти ніколи не наберуть 2/3 голосів за його зміну. І ще я знаю, що цим депутатам треба періодично давати доброго копняка для того, щоб вони працювали, а таким членам БПП, як Лєщенко - ще й гарного лєща. Порох піде, а Томос, безвіз та євроатлантична Україна залишаться. І не важливо, що нас поки не збираються приймати до НАТО - важливо юридично закріпити цей курс та побудувати ментальне НАТО в голові кожного українця - далі буде легше.

2. Парубій підписав закони про розмитнення "євроблях". Без поступок протестувальникам.
NB. Знаєте, яким був найбільш показовий маркер маргінальності цих "протестів"? Його не підтримали й не намагались очолити навіть такі всеїдні популісти, як Ляшко і Тимошенко. Бо навіть вони розуміють, що податки треба платити, дороги ремонтувати, а "представники літовських фірм" у трєніках завтра можуть сісти на голову їм самим.
Що стосується вимог шантажистів на колесах, то просто чьоткіє пацани береги поплутали - у них визначення "треба йти до європейських цінностей" замінено на "влада повинна зробити те, що ми хочемо". Причому, термін "ми" стосується, в основному, купки сірих перегонщиків європеських авто, а методи їх "протесту" (блокування транспортних комунікацій і створення перешкод для дорожнього руху) у будь-якому суспільстві тягнуть на сувору кримінальну відповідальність.

І ще... Жодна революція одразу не змінила суспільство. Головна мета революційних потрясінь - пробудження пасіонарних здібностей людей для ПОСТУПОВОЇ зміни генерального курсу країни. Але якщо головним результатом таких революцій стає охлократія з її підзаконними методами маніпуляції державою з боку "простого народу", країна знову скочується до старої системи, але вже зі зруйнованою економікою та політичним безладом. Перевірено історією.
P.S. Прихильники "євробляхерів" - налітайте!

3. Росія звинуватила Україну в мілітаризації Азовського моря, а НАТО у сприянні "українській агресії".
NB. Так України ж давно вже немає! Армію розкрали, російських хлопчиків у трусіках поприбивали бандерівськими цвяхами до стіни фабрики "Рошен", українці з голодухи доїли всіх снігурів, а Захід послав Україну під три чорти. Ви б там, за порєбріком, вже там визначились, а то оксюморонова контрверсійність ваших заяв на голову вже не налізає.

А якщо серйозно, то я не згоден з більшістю експертів, які стверджують, що Московія й надалі нарощуватиме протистояння на Азові. Відповідь проста - ризиків такої поведінки (санкції, чергове збільшення числа кораблів НАТО у Чорному морі, запровадження перевірок російських суден, а то й перекриття шляхів проходу у Босфорі etc) набагато більше, аніж зисків (він один - "покарати" Україну).
Що стосується нашої здатності захистити себе від вторгнення на цій ділянці, то наразі у нас високоякісно укріплена берегова зона. На морі ми поки не можемо тягатися с московітами, але дядя Сем нам у допомогу, якщо що.

До речі, сьогодні в Азовському морі затонула баржа з ​​3,3 тис. тонн російського зерна. А ви кажете, нічого не міняється...)

4. І ще про Московію. Путін доручив опрацювати можливість продовження транзиту газу Україною.
NB. Після шаленого тиску на Німеччину з боку США, Польщі, та країн Балтії, реалізація проекту СП-2 вже не здається такою очевидною. До того ж, вимушено втягнутий у гонку озброєнь Кремль зазнає браку коштів на будівництво трубогону.
Що стосується короткострокової перспективи, то у найближчі два тижні рубль буде балансувати на межі падіння. А після новорічних свят практично гарантовано відбудеться новий обвал. Чому? Перший фактор - це нафта. Другий пов`язаний з тим, що до кінця року навряд чи встигнуть розглянути законопроект про нові антиросійських санкції США. Тому всі негативні наслідки, пов'язані з обмежувальними заходами щодо Москви, переносяться на січень-лютий.

...Но как на грех, дела в колхозе шли плохо. То есть не так чтобы очень плохо, можно было бы даже сказать - хорошо, но с каждым годом всё хуже и хуже.
© Войнович.

5. Війну на Донбасі розпочав Турчинов. Стріляти з двох сторін стали вже потім, - намісник Святогорської лаври УПЦ МП Арсеній.
NB. Вибачте, але процитую Гіркіна: "Моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, ієромонахів Святогірської Лаври. Повністю. До останньої людини. У нас одним з підрозділів в слов'янської бригаді командував послушник Святогірської Лаври. Причому послушник займав досить серйозне становище в Лаврі."
Хто мені ще буде розповідати, що церква відділена від держави та політики, а є лише духовним посередником між людиною та Богом? Ніколи... Чуєте, ніколи жодна церква не була відділена від тієї чи іншої держави (групи держав), а завжди виконувала ідеологічні замовлення сильних світу цього.
Я завжди був прихильном еволюційного переходу України до помісної церкви, але наразі відчуваю, що по мірі наростання провокацій з боку РПЦ, необхідно прискорити політичну та правову "нігілізацію" московської церкви з прямим втручанням держави (зокрема, правоохоронних органів) в окремі аспекти її діяльності. Для початку, як мінімум, перекрити кисень "сукі православній", яка є основним гаманцем та зв`язуючою ланкою між УПЦ МП та Кремлем. Інакше програємо.

6. Одним рядком:
* Голову сільради на Закарпатті, пов'язаного з контрабандистами, які вбили майора ДПСУ, затримали під час спроби підкупити прикордонника.
NB. Не виключаю, що місцеві перекриють дороги і підуть визволяти "борця за народ". У ситуації, коли тамошні "царьки" давно зрослись з контробандним криміналом, вихід один - призначення (а не вибори) на місцеві керівні посади людей з інших регіонів України з посиленням їх охорони та повноважень. На базі спеціального указу Президента.

* Порошенко найближчим часом здійснить візит до Ізраїлю, в ході якого, зокрема, буде підписано Угоду про зону вільної торгівлі між двома країнами.
NB. Гарна новина - особливо на тлі погіршення ізраїльсько-російських відносин. "Розділяй і володарюй" - зеркальний принцип, яким Україна "ничтоже сумняшеся" повинна використовувати у тій стратегічній війні, яку вона веде з Великобурятією.

* Порошенко найближчими днями зустрінеться із президентами Латвії та Словаччини. Обидві зустрічі пройдуть в Києві.

* Головою Інтерполу вибрали південнокорейця.
NB. Нічого дивного - вже традиційна політична зв`язка лобістів "США - Україна" вже традиційно виявилась сильнішою за зв`язку "Московія - Китай". Світ відчуває, хто представляє реальну силу, а хто цю силу імітує.

* Українська влада не несе відповідальності за сайт "Миротворець" - посол у Німеччині.
NB. Знаєте, чим мені подобається сучасна українська дипломатія? З`явились яйця і навчились посилати нафуй.

* Помер начальник ГРУ РФ Коробов.
NB. Тільки б не заплакати... До речі, попередній також помер - це вони так у відставку йдуть, по-іншому ніяк. Чекаємо на новічка.)

* "Донбас" Сергія Лозниці отримав 1-е місце на міжнародному кінофестивалі. Щирі вітання!

День початку Помаранчової революції.
Найбільш коротка і влучна відповідь скептикам:
- Якби не Майдан, долар був би по 8 гривень!
- Ні, долар був би по 65 рублів.
@KKKukushkin.

Ще у цей день народились Шарль де Голь, Джеймі Лі Кертіс та Скарлетт Йоганссон.

І на завершення бородатий анекдот, який мені розповіли в американському барі:
Відвідувач запитує бармена:
- Який тут пароль від WiFi?
- Спочатку треба щось купити.
- Ну добре. Дайте пляшку Budweiser.
- 2 долара.
- Будь ласка. То який пароль від WiFi?
- Спочатку треба щось купити. Разом, без пробілів...

Але нам своє робити. ...і не втрачаючи почуття гумору навіть у дуже непростих ситуаціях. Шануймося!

Helgi Sharp