HELGI`s NEWs - 27.12.2018

HELGI`s NEWs - 27.12.2018

1. У Білому Домі прийнято рішення про будівництво двох військових баз на заході Іраку, в 100 км від кордону з Сирією.
NB. Я не з тих, хто посипає голову попелом після заяви Трампа про вивидення американських військ з Сірії, бо прямого зв`язку цієї події з Україною не бачу, а оперувати конспірологічними версіями не звик. Проте, рішення щодо нових баз свідчить про одне: операції Пентагону у Сирії продовжаться дистанційно за допомогою ракет та авіації - так беспечніше. До того ж, Вашингтон ліквідував чи не останній елемент напруження з Анкарою, яка остаточно схилилась до придбання ЗРК Patriot і практично відмовилась від військово-технічного співробітництва із Москвою. Спостерігаємо далі - це ще не кінець історії.

Принагідно повідомляю - ще дві країни відмовились від російських винущувачів: Болгарія та Словаччина замінюють МіГ-29 американськими F-16V Block70.

2. Глава МЗС Німеччини наполягає на швидкій реформі РБ ООН.
NB. Дуже важлива заява! На її тлі хочу підтвердити, що юридична робота з позбавлення Росії місця в РБ продовжується. А зайняти це місце прагне саме Німеччина. Тепер по порядку.

Росія, посівши місце СРСР у 1991 році, грубо порушила статут ООН. Вона проголосила себе державою-продовжувачкою СРСР, а такої юридичної конструкції немає. СРСР і РФ - два різних суб'єкта міжнародного права.

У 1991 році три держави уклали Біловезькі угоди, в яких чітко сказано: СРСР як суб'єкт міжнародного права припиняє своє існування. Потім Росія схаменулась і оголосила себе країною-продовжувачем. Але тут немає континуитету. РФ - продовжувач РСФСР. Відносно СРСР усі колишні радянські республіки є правонаступниками.

Коли у 1991 році був створений СНД, з'явилась Рада глав держав СНД. Яка 21 грудня того ж року прийняла рішення, в якому говориться про підтримку РФ у тому, щоб вона продовжила членство СРСР в ООН, включаючи членство в РБ. Природа даної угоди виключно політична, це не міжнародний договір. Єльцин тупо надіслав повідомлення: мовляв, ми займаємо місце СРСР - і все!

Другий момент - цю угоду підписали 11 держав СНД, крім Грузії. А рішення такого роду повинні прийматися одноголосно. Юридичної сили тут немає, і Україна може відмовитися від своєї згоди на підтримку.

Отже, мова наразі йде не про виключення, а саме про невизнання Росії у якості члена ООН тому, що вона зайняла місце СРСР неправомірно та з порушенням статуту ООН. До речі, в цьому статуті досі написано, що у РБ своє місце посідає СРСР (ст. 23). Там про Росію ЖОДНОГО слова.

За моєю інформацією, юридичні кроки у цьому напрямі нарешті вирішили підтримати такі гіганти світової політики, як США, Британія, Франція та Німеччина - ось звідки ця заява німецького міністра. Вмовляють Китай.

Чи завершиться цей процес швидко? Ні. ООН - громіздкий механізм, і юристи працюватимуть над згаданим алгоритмом ще декілька років. Але те, що така робота максимально прискорилась - інформація з декількох незалежних джерел. Крига скресла, українці!

3. За місяць 20 парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ.
NB. Просто інші зайняли вичікувальну позицію. Повірте мені, після юридичного отримання Томосу, прогнилий будинок УПЦ МП/КГБ посиплеться за принципом доміно. Це наразі московські попи такі "принципові", але вони - ті ж самі люди, які тримають носа по вітру. Через рік піддадуть анафемі Новинського і будуть скиглити, що завжди були за помісну церкву, але на них тиснули та їм погрожували. Настане час, коли і нинішні зрадофіли стверджуватимуть, що завжди були латентними порохоботами.

4. "За Порошенка": Кернес заявив, що підтримає Президента на виборах.
NB. Це як продовження попереднього пункту про людей, які завжди тримають нос по вітру. Кернес - наволоч ще та, але після того, як у Кремлі почали відверто панікувати від зростаючого рейтингу Порошенка, Кернес виступив як остаточний лакмусовий папірець того, що перемога буде за Гарантом.

5. Одним рядком:
* 70% опитаних українців пишаються своїм громадянством - група "Рейтинг".
NB. Підтверджую - бути українцем стало престижно. Тут, в Америці, одного разу зіткнувся з родиною місцевих росіян, які на питання: "З якої ви країни?" завжди відповідали: "З України", бо тупо соромляться казати правду.

* З 1 січня 2019 року в.о. глави Пентагону стане Патрік Шанахан.
NB. Що про нього відомо? З середини 80-х і до 2017 року працював у воєнних підрозділах "Боїнга", пройшовши шлях з низів до члена виконавчої ради. Займався розвитком лазерної зброї, систем ПРО, конвертопланів тощо. Є одним з лобістів подальшого збільшення оборонного бюджету. Більше яструб, аніж голуб, але у своїй агресивності стосовно РФ поступається нинішньому босу.

* Moody's підвищило кредитний рейтинг України з Caa2 до Caa1, а ПриватБанку з Сaa3 до Сaa1.
NB. Все по плану. Аби популісти-триндоболи не виграли вибори - інакше знову скотимось до Zzz666.

* За місяць українці розмитнили 11 000 "євроблях".
NB. Ну ось! А как дысали, как дысали...

* На безкоштовні курси української для угорців Закарпаття за тиждень записались 300 осіб.
NB. Дивись NB попереднього пункту.)

* Вчені знайшли незаперечні докази існування паралельних світів - в цьому просторі немає існуючих законів фізики, які є у нашому Всесвіті.
NB. Навіщо далеко ходити? Хіба ті, хто збирається голосувати за Тимошенко або Зеленського - не з паралельних світів, де відсутні не тільки закони фізики, але й закони будь-якого глузду?

* Закінчився військовий стан.
NB. Результати: долар подешевшав, паливо подешевшало, злочинність по Україні впала на 14%. Розп`ято хлопчиків, з`їдено снігурів, конфісковано квартир - 0. Продовжувати будемо?

* Сходинки головного храму ЗС Росії, відлиють з трофейної техніки вермахту, повідомив Сергій Шойгу.
NB. Щось зарано цього разу розпочався парад маразму та побєдєбєсія, нє?

* У Харкові невідомий обікрав помешкання пенсіонерки, винісши з її квартири 55 тисяч доларів.
NB. Зубожіння... Хоч піввареника залишив?

* Bloomberg: Росія розглядає можливості зміни Конституції для того, щоб продовжити повноваження Путіна.
NB. Життя росіянина: народився, згуртувався навколо Путіна, подивився Перший канал, зненавидів Україну, помер. Бінго!

* Мешканець США Harold McDowell з міста Лейквуд, штат Нью-Джерсі, в один день дізнався про повне зцілення дружини від раку, на радощах пішов у казіно, поставив $5 та виграв мільйон доларів у карти.
NB. Як у старому анекдоті: "Во попёрло!" Бажаю, щоб всім моїм друзям у Новому році "пёрло", особливо - у здоров`ї.

Проте нам, шановні українці, своє робити. Переможемо.

* * *
Технічне. Мене чи не щодня запитують щодо акаунта Oleg Helg. Відповідаю: не маю до нього жодного відношення. Мої тільки Helgi Sharp та Oleg Sharp.

Шануймося!

Oleg Sharp