HELGI`s NEWs - 3.12.2018

HELGI`s NEWs - 3.12.2018

1. Основні підсумки G-20 у глобальному вимірі:
* Трамп дотиснув Китай, який погодився купувати "дуже значний" обсяг товарів з США для скорочення торгового дисбалансу. За це Білий дім заморозить мита на 90 днів. Коли угода набуде чинності - їх скасують.
NB. З таким би завзяттям Трамп "нагнув" бензоколонку! До речі, наразі це може бути єдиним виходом для нього. Чому? Він не хоче імпічменту. Але розслідування Мюллєра виглядає так, що інше майбутнє для нього уявити можливо але важко. Мораль: ніколи не спирайся на допомогу Кремля - навіть, якщо на кону президентське крісло.

* Міжнародний тиск на Росію через захоплення українських кораблів. Ізоляція Путіна та саудовського принца.
NB. Путін після декількох років коливань зважився на нову серйозну ескалацію в своїй гібридній війні із Заходом. Захід після декількох днів коливань не піддався на шантаж і не здав агресору України. Це хороша новина.

* Нова торговельну угода США, Мексики та Канади.
NB. Цей документ замінить Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (NAFTA) - вона діяло з 1994 року, однак проти цього договору різко виступив Вашингтон. Який знов натиснув і вирішив справу на своїх умовах.

2. НАТО збільшує присутність в регіоні Чорного моря і стежить за діями РФ - Єнс Столтенберг.
NB. Це вершина айсбергу. З урахуванням останніх подій у Керченській протоці, до кінця року має бути підписана нова угода України з Альянсом щодо модернізації наших ВМС, а такж систем командування та протидії кіберзагрозам. Скажу відверто: агресія на Азові на 2-3 роки скоротила строки вступи України до НАТО. Ніщо не проходить дарма - коли на шаховій дошці починають грати у карти, шулеру рано чи пізно дають цією дошкої по пиці.

3. Порошенко вніс у Раду законопроект про припинення дії Договору про дружбу і співробітництво і між Україною та РФ.
NB. Ох, як зараз задимить! Дивіться уважно виставу про те, що тепер Путін вже точно нападе, а тому, щоб цього не сталось, треба терміново блокувати трибуну! У головних ролях: Тимошенко, Мураєв, Медведчук, Бойко енд компані.

4. До речі, про Тимошенко. Вона підозрює "штучність" воєнного стану і хоче його скорочення або скасування.
NB. Дивуюсь з людей, які не можуть второпати, що всі посили самки богомола слово в слово повторюють тези Кремля. Тільки з перекладом українською. Але якщо ви прихильник леді Вінтер, навіщо вам переклад - ви і російською зрозумієте те, у чому прагне впевнити вас ботоксний карлик. Не потрібен вам посередник в особі Йулі - включайте Пєрвий канал і насолоджуйтесь!

5. У МЗС України підтвердили затримання 6 громадян України в Тбілісі, їм призначили адвокатів.
NB. І знову Сємєнчєнко-Грішін! Людина, яка брала участь у захваті Донецької ОДА, спробах державного перевороту у Києві, організації прориву кордону, створила приватну армію та блокадою Донбасу скоротила ВВП України на 1,5%. Тепер цей покидьок (герой в останній момент накивав п’ятами) псує відносини України з Грузією, президент якої чітко заявив про неможливість співпраці з Росією.

Я не впевнений, що Семена заарештують до кінця його каденції, але у першу ж хвилину існування нового парламенту, СБУ повинна стояти біля його дверей. Звісно, якщо він до цього часу не втече до Москви або Амстердаму - бо слуга двох панів. А для когось буде наука, як вибирати до парламенту таких як Лушпайка та Парасюк.

6. "Росія ніколи нічого не захоплювала": у Путіна назвали "абсурдними" заяви Порошенка про плани РФ щодо Маріуполя і Бердянська. Також там стверджують, що "захищають Європу від агресії України".
NB. Ага, окупація Криму та розміщенння там ядерної зброї - захист Європи від України. Між тим, мені подобаються такі заяви. Вони свідчать про те, що світ не дає про нас забути, бо Кремлю весь час доводиться "відбиватись" від офіційного Києва. Їх послухати - Порошенко посварив Путіна і Трампа, Росію та Західну Європу, світло та темряву. Весь світ обертається навколо Порошенка, а тому невибрання його на черговий президентський термін - завдання національної безпеки та існування Північної Бурятії. Що можу сказати? Так тримати, Порошенко!)

7. Парубій запропонував передати Софійський собор об’єднаній Українській помісній церкві
NB. Час "Ч" наближається. Рано чи пізно всі храми країни повернуться з московської неволі до лона Єдиної Української церкви. Це повинно відбуватись еволюційним шляхом і без насилля. Але іноді так кортить взяти кадило і гнати всіх цих паш-мерседесів до самого кордону.
До речі, наразі у "священнослужителів" УПЦ МП в Житомирській області проводять обшуки у справі про розпалювання міжконфесійної ворожнечі. СБУ, нарешті!

8. Одним рядком:
* Президенти Литви і Польщі обговорять підтримку України в НАТО і ЄС, а в Естонії пропонують розірвати угоду з РФ про кордон через ситуацію у Керченській протоці.

* УЗ виплатила $550 пасажиру, який спізнився на літак через поломку експреса.
NB. Як мене дістали радісні крики зрадобенедь про те, що "план влади із залізничним експресом до Борисполя зазнав краху"! Таке не лікується... Потяг вже відремонтували, а ви як були малоросами та недоумками, так ними і залишитесь.

* У листопаді падіння нафти Brent стало рекордним за останні 10 років. У цьому ж місяці видобуток нафти у Росії скоротився до 11,369 млн б/д. Той момент, коли потрібно різко нарощувати видобуток, а не виходить - немає ресурсів.

* Єгипет відмовився від придбання російських гелікоптерів Ка-52. Замість них будуть закуплені AH-64 Apache. Від угоди відмовилися через якість вертольотів - прилади показують недостовірні дані, а в умовах жаркого клімату двигун Ка-52 різко втрачає у потужності.

* * *
В цей день, у 1775 році вперше піднятий зоряно-смугастий прапор США.
NB. Пропагандистська шваль «рускогоміра» прагне повернути нас у щасливе минуле. При цьому постійно і невтомно лякаючи страшної Америкою, яка хоче "поневолити російський і український народи".
А що робить у цей час Америка? Америка за допомогою грошей і конституцій встановлює свої форпости в найболючіших точках земної кулі. При цьому, за задумом Вашингтона, ці форпости повинні бути не тільки добре озброєні, але і успішні з точки зору добробуту їх жителів.
Вийшло це у Вашингтона? Вийшло. На Близькому Сході це потужний і добре озброєний Ізраїль, у підчерев'ї Росії і КНДР - американізована Південна Корея, в АТР - багата і напхана американськими базами Японія, у центрі Європи - благополучна і сильна Німеччина.
Водночас всі проекти Совдепії/Росії провалені, а країни-сателіти живуть бідно і нещасливо.

Так до кого тягнутися Україні? До "рускогоміра", який замість того, щоб копіювати найбільш вдалі моделі розвитку, б'ється головою об стіну, винаходячи власні правила і гордо називаючи це лайно "скрєпами", або до цивілізованих країн, в основі розвитку яких стояли американський капітал і американська демократія? Відповідь, я думаю, очевидна.

Але нам своє робити... Переможемо.

Helgi Sharp