HELGI`s NEWs - 9.02.2019

HELGI`s NEWs - 9.02.2019

Президентські перегони.
1. Позов Порошенка проти ВВС: Високий Лондонський суд визнав матеріал однобоким.
NB. Нагадаю: Бі-Бі-Сі заявляла, що адвокат Трампа Майкл Коен отримав таємний платіж в розмірі $400 тис за організацію переговорів між Трампом і Порошенко.
Я б на місті Порошенка не зупинявся, через цей же суд розіп'яв ВВС прямо у трусіках на їх "стандартах" та стягнув ці $400 тис на допомогу нашій армії. Британські медіа-ляді посоромлені - наші ж й надалі залишаються без трусиків та будь-яких стандартів.

2. Глава МЗС Словаччини Лайчак попросив Україну забезпечити акредитацією на виборах всіх спостерігачів - у тому числі, і заліських пропагандистів.
NB. До себе хай кличуть хоч патагонських приматів, хоч північнокорейських чучхістів. Україна ж у питаннях виборів співпрацює виключно з цивілізованним світом, а не з територією якутських скульпторів, де вже 20 років без всяких виборів править пранкер Вован з пітерського підворіття.

@Anakoyher
- Ізя, як на мене, від виборів президента України потрібно усунути не тільки російських спостерігачів, але й проросійських кандидатів.
- Сьома, ти що, пропонуєш залишити в бюлетенях лише одне прізвище?

3. Партія "Сила людей", яка висунула кандидатом в президенти Гнапа, вимагає, щоб той повернув заставні 2,5 млн гривень.
NB. Історія з Гнапом підтверджує моє глибоке переконання: "чесні антикорупціонери" в Україні - міф і казочка для буфетниці тьоті Зої зі Жмеринського вокзалу. То є такий же бізнес, як всі інші, але більш брудний, бо кричить, що святіше папи Римського. Ми кажемо - Лєщєнко, Шабунін, Гнап; маємо на увазі - треш, балабольство, квартири, гранти.

4. Верховний суд відхилив апеляцію Гриценка на рішення щодо позову до ЦВК.
NB. Вічно скривджений та нудний полковник, якого всі "прослуховують та переслідують" (анекдот про невловимого Джо пам`ятаєте?) замість того, щоб змагатись із своїми суперниками програмами, почав змагатись судами. І отримав ефект бумерангу - за свою брехню вже має позови на загальну суму 5 млн. грн.
Нагадаю: Порошенко дав на армію близько 1 млрд грн. Загальні ж витрати Гриценко на благодійність за п'ять років склали 0 млрд гривень, але він вже витратив більше 15 млн на передвиборчу кампанію. До речі, ставки букмекерів на цього "чесного" там, де й він сам - під плінтусом.

5. Під час вчорашньої акції військових у Львові проти Зеленського, ветерани стверджували, що шоумен вживає наркотичні речовини та вимагали здати аналізи на їх вміст в крові.
NB. То вже перебір. Але у цієї "не ляльки" Коломойського є тільки два завдання до виборів: намагатись не відкривати рота - бо як тільки він це робить, вилазить весь той куліш, що теревениться у його голові, та не натерти мозолі, стоячи на колінах перед путіним.

6. "Батьківщина" звинуватила СБУ у провокаціях під час виступу Тимошенко у Білій Церкві.
NB. Те, що я не люблю Тимошенко і готовий говорити про це відкрито, теж вважати провокацією СБУ? До речі, "провокаціі влади" у ході передвиборчих турне кандидатів - найбільш ефективний прийом самих кандидатів для підняття свого рейтингу. І не розуміють цього лише електоральні збоченці.

У світі.
7. Україна проведе масштабні стрільби з ракетних комплексів біля Криму.
NB. Ми не можемо протиставити свій флот російському. Але ми можемо комфортно знищувати його ракетами. Загалом на 2019 рік заплановано чотири навчання з використанням протикорабельних ракет, ЗРК Бук-М1, ЗРС С-125, С-300П/ПТ/В1. І відкрию таємницю Полішинеля: всі ці навчання проводитимуться у взаємодії з представниками НАТО.

8. Одночасно з українцями свої маневри проведуть і росіяни. Як сповіщає РБК, московіти бавитимуться навчаннями з відключення від глобального інтернету. Також у Держдумі пообіцяли, що "жорстко покарають" Google, якщо той не виправить приналежність Криму.
NB. Он воно як! Скрєпне утворення, ринкова вартість всіх підприємств якого у декілька разів менша, аніж Google, трясе кулачками і сучить ножками. "Жорстко покарати" - це, мабуть, знов почати малювати контурні карти та знищити всіх заручників. У ролі яких виступають всі громадяни Ерефії.

"Вы взгляните на эту жизнь: наглость и праздность сильных, невежество и скотоподобие слабых, кругом бедность невозможная, теснота, вырождение, пьянство, лицемерие, враньё..."
© Чехов. "Крыжовник".

9. Представник Держдепу заявив, що США продовжують рішуче виступати проти газопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік".
NB. Скоріш за все, ці потоки рано чи пізно будуть добудовані - і нам треба бути до цього готовими. Навіть, якщо Білий Дім застосує санкції до низки європейських компаній, путін відбере останню копійку у своїх пенсів, але самотужки доведе проекти до кінця - і це добре з точки зору економічного виснаження залісся. У короткостроковій перспективі для нас це мінус; у довгостроковій - плюс. У те, що транзитні газогони на нашій території - стримуючий чинник від прямого нападу на Україну, не вірю. Вірю у те, що виживе Україна й без них, як і в те, що до 2035 р. роль газу у цивілізованному світі буде зведена до статистичної похибки.

З сильним противником розмовляють, слабшого ставлять перед фактом. У України єдиний вибір - ставати сильнішою.

10. Цифри без коментарів:
* На 24,8% у 2018 році скоротився імпорт газу у порівнянні з 2017-м - з 14,1 млрд кбм до 10,6 млрд. Поставки здійснювалися виключно з європейського газового ринку.

* Споживчі настрої українців у грудні 2018 року покращилися у порівнянні з листопадом на 2,4 пункту - до 62,2 за 200-бальною шкалою.

* У 2018 році близько 30 тис. військовослужбовців підписали контракт зі ЗСУ.

* 4,1 млрд грн надійшло до бюджету від митного оформлення "автоблях". Всі кошти спрямовано до Пенсійного фонду.

* 11 тис. 700 українців захворіли на кір з початку 2019 року. Загалом вже в цьому році померло 6 осіб, серед яких двоє дітей. У 2018 році кір забрала 16 життів.

* На 15,4% у грудні 2018 року збільшилась середня НОМІНАЛЬНА зарплата у порівнянні з листопадом - до 10 573 грн. Найвищий рівень зарплат зареєстрований в Києві - 16 546 грн. Найнижчий - у Чернігівській області (8005 грн).

* 1201 злочин зареєструвано на території, прилеглій до Центрального залізничного вокзалу Києва у 2018 році. Розкрили тільки 146 з них. Переважна більшість злочинів - крадіжки.

* 118 державних послуг зараз представляється громадянам в електронному вигляді.

* 65% громадян вважають, що українська мова повинна бути єдиною державною - "Рейтинг". У той же час, 15% висловились за надання російській статусу офіційної в окремих регіонах, а ще 15% - за двомовність на держрівні.

* На 12,1% в 2018 р. виріс профіцит платіжного балансу України у порівнянні з попереднім роком - до 2,88 млрд дол.

* На 1,5 млрд дол. Україна і Норвегія підписали контракти, 1 млрд дол з цієї суми - інвестиції у відновлювану енергетику.

* Не менш 100 км труб на загальну суму в 686 млн грн замінить у 2019 році "Київтеплоенерго". Наразі в столиці 80% теплових мереж зношені і потребують заміни.

* До 20 нових зразків озброєння буде поставлено ВСУ протягом 2019 року.

* 21,5 млн грн транспортного податку сплатили в 2018 році власники елітних автомобілів Київської області, що перевищує показники 2017 року на 56%.

* На 8,7% за результатами минулого року збільшився український експорт агропродукції в країни ЄС, до 6,3 млрд дол.

* До 11 млрд дол. зросли грошові перекази в Україну від трудових мігрантів в 2018 році.

* Національний банк вважає реалістичним прогноз щодо уповільнення інфляції за підсумками поточного року до 6,3% з 9,8% в 2018 році.

* З 3,4% до 3,3% погіршив НБУ оцінку зростання реального ВВП за підсумками 2018 року. Прогноз на наступні два роки залишився незмінним - 2,5% і 2,9% відповідно.

* Україна збільшує імпорт бананів четвертий рік поспіль.

11. Цей день в історії:
* 9.2.1648 - після знищення польської залоги на острові Базавлук - Богдан Хмельницький обраний гетьманом Війська Запорозького.

* 9.2.1918 російською армією Муравйова були розстріляні полонені українські генерали - Яків Гандзюк та Яків Сафонов. На пропозицію перейти до росіян Гандзюк відповів відмовою: «Ви помилилися, бо ми українці. І нам зрозумілі причини, що змусили вас воювати з нами».

* 9.2.1918 УНР і Центральні держави Європи уклали Берестейський мир, за яким Україну було визнано незалежною, рівноправною державою. Холмщина та Підляшшя входили до складу України.

* 9.2.1942 у Києві гітлерівці заарештували Олену Телігу та інших представників підпілля ОУН.

* 9.2.2015 у Логвиново російські військові розстріляли полонених з 30 бригади - О.Бердеса, В.Демчука, П.Плацинського. То є рузкімір.

12. Всім друзям бажаю гарних та смачних вихідних, але пам`ятайте: окрім складних і простих вуглеводів, є ще хитрі вуглеводи, які проникають в організм разом із фразою: "А підемо чайку поп'ємо!" Так що будьте обережні - нам ще багато свого робити, а тому треба бути у чудовій ментальній та фізичній формі. І головне, ніколи не втрачати оптимізму та почуття гумору. Шануймося!

Helgi Sharp