HELGI`s NEWs – 1.11.2018

HELGI`s NEWs – 1.11.2018

1. Офіційний візит канцлера ФРН в Україну.
Це перший з 2014-го року (у цілому – третій) візит пані Меркель до Києва, і те, що він відбувається у час, коли в Україні по суті розпочались передвиборчі перегони, свідчить про бажання німецького плітикуму й надалі мати справу з Порошенко. Це підтверджує і той факт, що фрау Ангела, у порушення сталої дипломатичної практики, ні з ким з української опозиції ОКРЕМО вести перемовини не захотіла. Зустріч з Гройсманом та українськими студентами виявились для неї важливішими.

Так от, коли у лідерів двох країн перестали боліти животики від сміху над новітніми санкціями Московії стосовно України, вони перейшли до основних тем саміту. І серед них Донбас не був у мейнстримі, бо всі розуміють, що до виборів в Україні Путін не зробить ані кроку для вирішення проблеми - він дуже сподівається на те, що до влади прийде його протеже (сherchez la femme), з якою він і планує "розділяти та влодарювати". Але, як у нас кажуть, дурень думкою багатіє.

Головними ж темами були СП-2 і Азов. Що стосується газогону, то, сподіваюсь, Порошенко знайшов аргументи для того, щоб Німеччина відмовилась від цього проекту. А з урахуванням того факту, що напередодні візиту до Києва Ангелі особисто телефонував Трамп і обіцяв преференції тим німецьким компаніям, які використовуватимуть американський скраплений газ, маю стриманий оптимізм, що Президенту вдалось достукатись до фрау Меркель і схилити чашу терезів на користь відмови від цього московського проекту. Думаю, про остаточне рішення Німеччини з цього питання ми дізнаємось до кінця року.

Що стосується Азова, то Берлін схиляється до того, щоб офіційно заявити про невизнання цього моря внутрішньою водоймою двох країн, а це тягне за собою міжнародні санкції стосовно Росія за обмеження свободи судноплавства і затримання комерційних суден на шляху в українські порти.
За моєю інформацією, Берлін наразі готовий офіційно долучитись до позову України проти Росії у Третейський суд в Гаазі щодо порушення міжнародного морського права. А це я вам скажу, дорогого коштує.

Хочу, щоб всі усвідомили: Меркель до 2021 року - гарант того, що в плані стримування Росії все залишається на мінімально-задовільному для нас рівні. Це, перш за все, стосується збереження санкцій ЄС проти Росії. А там, сподіваюсь, ми і без санкції вертітимемо Велику Бурятію на… булаві, а не на тому, що ви подумали.

2. І, власне, про санкції Московії.
По секрету і з гордістю скажу вам, що сам з 2008 року перебуваю під такими санкціями, коли мені вперше офіційно заборонили в’їзд до Єрефії на 5 років. До речі, заглянувши сьогодні на сайт Головного управління з питань міграції МВС РФ, з полегшенням впевнився, що цю заборону мені продовжили до 2023 року. Але ж не валєжником єдиним...)

Що стосується наших високопосадовців, то все це затівалось для того, щоб НЕ внести у ці списки Порошенко (та Roshen) і, таким чином, поставити Президента на один щабель з такими одіозними фігурами, як Бойко, Новинський, Ахметов тощо, яких теж санкції не торкнулись.

Скажу наступне: свої балалайки хай залишать собі, а незалежною може вважатись лише держава, на яку Росія наклала санкції – бо це свідчить про те, що вона відмовилась від ілюзії повернути «братній народ» (свят-свят…) у своє печерне лоно. Ми ж, у свою чергу, «клали» на ці санкції з дзвіниці Києво-Печерської лаври, хрест на якій повільно, але неухильно повертається з дикого Сходу на цивілізований Захід. Ніколи не думав, що процитую ботоксного карлика, але ці санкції нам дійсно на користь. Особисто я безмежно довго можу дивитись на дві речі – як спокійно тече наш Дніпро і як палає від цього на Мокшанських болотах.

- Ви чули, що Кремль наклав санкції на Тимошенко?
- Якщо я скажу «бідненька», ви мені повірите?

3. Проти Томосу: УПЦ МП подала три позови до Верховного суду України.
NB. Трясця, а де тут логіка? Московіти ж стверджують, що у Божі справи не повинні втручатись мирські установи. І якщо (як вони кажуть), створення Української помісної церкви – не богоугодна справа, то Всевишній сам не допустить такого розвитку подій, нє? Нє, бо Московська церква має таке ж відношення до Бога, як якутський скульптор до Мікеланджело. А взагалі файно спостерігати, як чорти бісяться – надалі тих, хто не підпаде під люстрацію, доб’ємо добрячим кийком народного екзорцизму.

С Богом я общаюсь без нытья
и не причиняя беспокойства,
глупо на устройство бытия
жаловаться автору устройства.
© І.Губерман

4. Соціологи як сказились: знов вішають нам на вуха маячню, що Зеленський випереджає Порошенка, а Гриценко у другому турі перемагає всіх.

Повторюсь: хто дівчину (соціологію) пригощає, той її і танцює.
Спочатку ці "чесні" рейтинги видавали на-гора Ніколозовича і Савченко, у яких вони виявлялися вище, ніж у гаранта. Як тільки "реальний кандидат" розчинявся у хащі канабісу або буцегарні, кудись зникала і "всенародна підтримка".
Потім почали підтягувати Вакарчука (Пінчук) і Зеленського (Коломойський). Традиційно не шкодує гроші на "соцопитування" і підстаркувата леді Вінтер.
Зате все, що робить Порошенко - піар. Він що, у бункері повинен сидіти і звідти правити країною? Або ходити у вишиванці по воді, грати на бандурі і мовчки знижувати ціни на газ?
Але, слава Богу, Україна - не Росія, і стада тут немає. Хоча деякі співвітчизники користуються мозком лише до того моменту, як включають NewsOne.
Коротше, якщо побачите черговий "рейтинг", загорніть в нього рибку і винесіть бездомному кошеняті – хоч якась користь.

І останнє. Не розказуйте тут, що Зеленський – це український Рейган. Роні, перш аніж стати президентом, тривалий час керував гільдією кіноакторів, 8 років був губернатором найбільшого штату Каліфорнії і став президентом у 70 років. А лицедій Коломойського що спромігся зробити? Тьфу…

5. Одним рядком:
* 3-4 листопада під час візиту у Туреччину президент Порошенко візьме участь у засіданні Стратегічної ради високого рівня.

* Україна на період з 1 по 4 листопада закриває частину повітряного простору над Чорним морем для проведення льотних випробувань ракет середньої дальності в складі зенітно-ракетних комплексів.

* Все менше українців відвідують Крим, — ДПС.

* @ 2DandelionWine:
Рейтинг Doing business при
Тимошенко - 149 місце;
Порошенко - 71 місце.
Країні терміново потрібен новий курс, ага...

* Пісня групи KAZKA «Плакала» увійшла в десятку світових хітів чарту Shazam. Це вперше українська музика викликає у світі такий резонанс. На Youtube пісню прослухали понад 64 мільйонів разів.

Шануймося та робимо своє, друзі! Згадуючи при цьому мудрі слова Геменгуея: «Я не знаю формули успіху, зате я знаю формулу провалу - це спроба сподобатися усім»

А ще не даріть крила тим, з ким не збираєтесь у небо. Ваш Олег Шарп.