HELGI`s NEWs – 15.11.2018

HELGI`s NEWs – 15.11.2018

1. Московські посіпаки у рясах провели закритий з’їзд РПЦ КГБ СССР у Лаврі (яка, до речі, належить українському народу, а не купці безбожників, що моляться на Гундяя), а сьогодні вранці була спроба підпалити Андріївську церкву.

NB. Чудовий розклад, як на мене! Було б набагато гірше, якби адепти сталінської церкви пішли на вимушений компроміс із прибічниками автокефалії, зберегли більшість своїх посад і єпархій, а потім підточували та розвалювали Єдину церкву зсередини – бо чорт ніколи не стане ангелом, а кремлівський вірус не лікується ні сеансами екзорцизму, ні кадилом по фейсу.
Наразі ж маски скинуті, і без всіляких еківоків позначений водорозділ за принципом «свій-чужий». Нейтралізувати ж відкритого ворога набагато простіше, аніж замаскованого. І не треба мені співати, що цих московських підрясників підтримує частина віруючих українців – то є малороси, які ще мають шанс повернутись до свої корінь та стати справжніми українцями, які вірять у Бога і свою країну, а не в ідеологічний підрозділ Кремля.

Що стосується невдалої спроби підпалу представництва Вселенського патріархату, то тут спрацювала притаманна «рускамуміру» криворукість: ні Скрипалей отруїти, ні «Кузю» відремонтувати, ні сечу підмінити, ні пожежу влаштувати вони вже якісно не можуть – з дійсних майстрів на Заліссі лишились тільки якутські скульптори з їх шедеврами з лайна.

А за попередження дякуємо. Я вже писав, що після погроз з Москви Варфоломея охороняють морські піхотинці США; впевнений - зможемо захистити і його представництво в Україні.

2. Путін: Нинішня влада України не здатна вирішити проблему Донбасу.
NB. Чудові чоботи – треба неодмінно брати!
Знаєте, яка основна помилка російської стратегії в Україні? Московіти за сталою традицією екстраполюють свою психологію на українців, вважаючи, що кремлівськи посили (на кшталт цього) можуть спонукати наших людей вибрати собі владу, яка буде лояльною до Москви. Насправді ж, кожен свідомий українець розуміє, що «вирішити проблему Донбасу» за російським сценарієм – це навіки всунути у тіло України ракову пухлину, яка щодня буде підживлюватись скрєпоносною отрутою до тих пір, поки не стане летальною для всього організму.
А тому, такі заяви – найкраща реклама для Порошенка. Єдиного кандидата у президенти, який прямо каже: ніяких компромісів з Москвою бути не може – тільки повна перемога, навіть якщо її відчують не ми, а наші діти. Що стосується «компромісів» з Москвою, то ми їх вже бачили віз та маленький візок – від Будапештського меморандуму до Договору про дружбу та співробітництво, у якому чітко закріплений принцип непорушності кордонів. Так що моя добра порада – шліть під три чорти тих політиків, які обіцятимуть черговий «компроміс» з країною карточних шулерів.

На Росії хоч єзуїтів посій, то все одно злодії вродяться. (Ю. Андрухович "Самійло з Немирова, прекрасний розбишака")

3. Рабінович вирішив не йти в президенти.
NB. З таким же успіхом заявити, що не йде у президенти може і Олег Шарп – бо вірогідність зайняти вищу вищу посаду у мене і Рабіновича дорівнює нулю. Можете вважати мене самовпевненим, але, попри те, що явні та перефарбовані риги володіють найбільшими у країні медіа-ресурсами, а також фінансуються Москвою, їх можливість вибороти президентське крісло дорівнює статистичній похибці. І не важливо, хто з них буде на це претендувати – Бойко, Вілкул, Рабинович чи Медведчук. Допускаю навіть, що один з них може вийти у другий тур, але там програє навіть Ляшку. Справа у тому, що з відсіканням донбасько-кримського електорату, в країні вже НІКОЛИ не набереться 50+1%, які б проголосували за відверто проросійського кандидата. Тут більш небезпечною бачиться Тимошенко, яка є ще страшнішим ворогом для України, аніж риги. Бо має ту ж сутність, але замасковану під проукраїнські та популістичні лозунги. Оглядачі у США вже відверто називають її українським Мадуро, спроможну своїм "Новим курсом" довести Україну до стану Венесуели.

Але не все так оптимістично щодо ригів. Бо, думаю, у парламенті вони візьмуть від 30 до 40 депутатських місць і стовідсотково увійдуть в змову з фракцією БЮТ, яка теж збільшить там своє представництво. Завадити утворенню парламентської більшості цих антиукраїнських сил вважаю не менш важливим завданням, аніж виграти президентські вибори. Ключ до цього лежить у площині медіа. Або ми правовим чином нейтралізуємо NewsOne енд компні, або включаємо сумний блокбастер «Назад, у минуле».

У синагозі йдуть вибори рабина. Всі пропонують Лібермана. Постає Рабинович:
- Я проти Лібермана, бо у нього дочка повія.
- Рабинович, що ви говорите! У Лібермана взагалі немає дочки. У нього чотири сини - і все!
- Ну, я сказав свою думку, а ви вирішуйте.

Анекдот не просто так – це ілюстрація тих самих медіа.

4. Світові ціни на нафту рекордно обвалилися. Що буде далі?
NB. За даними ОПЕК, виробництво нафти у світі перевищило потреби світової економіки в III кварталі 2018 року на 170 тис. барелів. До кінця року ця цифра зросте до 690 тис, а у 2019-му на ринку буде вже 1,9 млн барелів «зайвої» нафти на добу. Попит на нафту у 2018 році оцінюється в 31,54 млн барелів. Дисбаланс, таким чином, стане рекордним з 2015 року, коли 1,5 млн барелів «зайвої» нафти обвалили ціни до 27 дол за бочку Brent.

Очевидним є й інший факт. США захоплюють ринок. Американські "сланцевики" своєю нафтою поки не замінять частку країн ОПЕК та Залісся, однак їх зусилля будуть марними, якщо штучне скорочення видобутку чорного золота почнуть заміщати Сполучені Штати. Вбачається так, що Трамп-бізнесмен пішов на ризик, пожертвував деякими фігурами, потрапив у цейтнот, але ендшпіль вимальовується поки що за ним (остання думка не моя, а оглядача NBC). У цьому ключі і послаблення, які Білий Дім надав лояльним до себе імпортерам іранської нафти.

Варто зазначити, що Bank of America вже різко переглянув свої очікування щодо цін на нафту на найближчий рік і визнав помилкою прогноз, який передбачав зростання майже до 100 доларів за барель. Наразі деякі аналітики дають прогноз у 48-60 дол за бочку Brent впродовж найближчого року.

Що стосується України, то вартість всіх марок моторного пального в Україні буде знижуватися під впливом падіння котирувань нафти і нафтопродуктів на світових ринках. Про це заявили в "Консалтинговій групі А-95". Ціни на дизпальне можуть знизитись на 9%, на бензин - на 13%.

5. Одним рядком:
* Орбан заявив, що його уряд не зможе досягти ніяких домовленостей з чинним керівництвом України, тому почали переговори з потенційними кандидатами на пост глави держави. Ще раз доводить: маємо якісні чоботи.

* Нова резолюція ООН закличе позначати Крим лише як "тимчасово окупований Росією". В ній також будуть вперше перелічені імена бранців Кремля.

* За минулу добу в Україні сталося 1358 ДТП: 11 людей загинуло, 96 – травмовано. От де ще одна війна, яка нічому не вчить людей… А ще ці "прості люди" хочуть нормальні розв'язки, гарні дороги, прибирання снігу, але й одночасно найдешевше розмитнення, майже безкоштовний газ і максимальну охлократію. Така вже природа "простих людей".

* ВВП України зростає вже 11 кварталів поспіль.

* Україна заарештувала 15 суден за відвідування портів Криму. Ми принципами не торгуємо та на шантаж не піддаємось.

* Сім'я Маккейна підтримує ідею назвати вулицю в Києві в його честь - Київрада отримала офіційного листа від дружини сенатора Сінді.

15 листопада, Міжнародний день відмови від куріння. Багато хто запитує, як мені вдалося кинути палити. Відповім: я просто перестав вставляти сигарети в рот і підпалювати їх. Є ще один спосіб. Не треба друкувати на сигаретних пачках стрьомні написи, досить написати: «Виручені від продажу кошти будуть передані до фонду БЮТ». Хіба не кинете?

Але нам своє робити… Шануймося!

Helgi Sharp