«Хочеш миру? Готуйся до війни!» - Олексій Петров

«Хочеш миру? Готуйся до війни!» - Олексій Петров

Деяким депутатам «Слуги народу», видали героїчний вумняк на обличчя та відправили інспектувати лінії оборони, які ЗЕлені більшовики нарешті вирішили будувати. Ага, і я про те. Швидкість прийняття стратегічних рішень, наближається до першої космічної.

Так ось. Обранці приїхали на запорізький напрямок, обовʼязково сфоткались біля стели «Оріхівський район», наробили фоточек будівництва позицій і видали на гора неймовірно потужну тезу! Найпотужнішу, я би сказав. «…Так, мабуть, якби цю роботу почали проводити ще в 2015 році, сьогодні ми могли б мати іншу історію – могли б запобігти і завадити, але, як кажуть, краще пізно…» (с)

Я разів пʼять перечитав ЦЕ… Потім ще раз перечитав, бо мало лі? Може почудилось! Не-а, на почудилось. Це пише депутат ВРУ. Гадки не маю, на якій планеті він мешкав до учорашнього дня, але дещо нагадаю таким депутатам.

✔️ перші фортифікаційні споруди почали будувати ще напочатку літа 2015 року. Саме так, панове депутати. Напочатку літа 2015, а не як вам написали в методичках. Якщо би ви знали, що таке АТО і наприклад були тоді біля Сартани що неподалеку від Маріуполя, то не городили би зараз суцільної дурні.

✔️коли навесні 2017 року наш батальйон зайшов на позиції в районі того самого Чонгара, то там було заміновано все і скрізь. (Показати на карті де і що було заміновано, чи ні треба)? І потім постійно перевіряли готовність до підриву мостів та перешийка, якщо не дай Боже що… І тоді нікому в голову не приходила «світла» думка, запускати шатли.

Це так, навскидку. Мали би ми іншу історію, панове депутати? Так! Я особисто про це казав десятки разів, коли з екрана телевізора намагався донести просту як форма цегли фразу, «Хочеш миру? Готуйся до війни!». Але ж де ми, ті хто казав про це: АТОвці, волонтери та просто громадяни, яким небайдужа Україна і де випускники Трускавецької академії околовсячеських наук разом з найвеличнішим лідером, єдина заслуга про яку натерли мозолі на вухах… не втік?! Десятки мільйонів українців до речі теж не втекли. Але то таке, маленька ремарка.

Так ось, якщо би хтось не горілку жер в Буковелі та на лижах гоняв, а готував країну до вторгнення, то да… ми би мали іншу історію. Якщо би українцям не локшину вішали на вуха, про те що союзники перебільшують та їх ЗМІ схожі на скабєєву, а попередньо оголосили воєнний стан в окремих областях та почали розгортання оперативного резерву… ми би мали іншу історію. І якщо би тоді напрямок з Криму на Мелітополь прикривав не один батальйон морпіхів, а як найменше ще дві додаткові бригади, особовий склад яких складався би з ветеранів які вже мають досвід бойових дій… ми би мали іншу історію - могли б запобігти і завадити…

Але кого це тоді цікавило?

Про це можна говорити довго. Сподіваюсь, що українці ніколи цього не забудуть і колись спитають.

На фото 2020 рік. День Незалежності України. Вони готуються…