"ХОЧЕТЕ ОБ’ЄДНАННЯ – ЗРОБІТЬ ПЕРШИЙ КРОК" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ХОЧЕТЕ ОБ’ЄДНАННЯ – ЗРОБІТЬ ПЕРШИЙ КРОК" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Президент Зеленський на День Соборності закликав українців стати єдиними, аби стати сильними. Паралельно стрічка ФБ просто засяяла постами шанувальників ЗЕ де повторюється одне й те саме: єдність, єдність, єдність! Геть ненависть! Давайте приймемо одне одного такими які ми є…

ОК, давайте приймемо – то давайте приймемо. Я Дмитро Вовнянко, українець, інженер-конструктор, волонтер і учасник АТО, вважаю що президент Порошенко був найкращим президентом за всі роки Незалежності. Я вважаю, що в неймовірно світоглядно персоніфікованій Україні саме Порошенку ми завдячуємо тим, що фронт проходить по околиці Донецька, а не по околиці Львова – був би на його місці хтось інший все було б набагато гірше. Я переконаний що користі президент Порошенко приніс більше за будь-якого іншого президента України, включаючи, в першу чергу чинного (порівняно з ним навіть Ющенко – великий реформатор). Я вважаю що арешт генерала Марченка і його команди – помста Москви і тих кого Марченко відсунув від корупційних схем в МО. Я вважаю, що байка про «Свинарчуків які розкрадають МО» - наклеп від початку до кінця, і те що по цьому звинуваченню батько і син Гладковські не відповідають – доказ. Я бачу до чорта доказів, що арешт співака Ріффмастера і волонтера Юлії Кузьменко безпосередньо пов’язані з обшуком у «Піцца-ветерано» та переслідуванням низки інших фронтовиків, а все вкупі це – тиск на спільноту ветеранів, волонтерів та патріотів, незгодних з тезою «просто перестати стріляти». Я бачу, що Зеленський по факту – диктатор, який контролює вже і законодавчу, і виконавчу і судову влади, бо прем’єр у нас уже заяви про відставку подає не Верховній раді а безпосередньо президенту. Я переконаний – це неприпустимо.

Ну як? Готові ви мене такого прийняти? Об’єднатися? Замиритися? Так чи ні? Чи об’єднання у виконанні шанувальників ЗЕ – це повне і цілковите зречення мною моїх переконань і покірне підкорення ЗЕкоманді? А з якого лиха? Вам не здається що закликати до об’єднання на умовах «я головний, а ти свої погляди сховай подалі» - це стиль Москви? Від опричників Івана Грозного до «їхтамнетів» Владіміра Путіна...

Об’єднувати мене з шанувальником ЗЕ якось особливо, не треба – я так само як він плачу податки своїй країні, і так само як деякі з них їздив на фронт аби захищати Україну. Якщо по питанню необхідності зміцнювати і захищати свою країну ми розбіжностей не маємо – де ще ми маємо об’єднуватися?

Шанувальники ЗЕ, ви хочете об’єднання? Зробіть перший крок. Визнайте, що Порошенко зробив для України неймовірно багато корисного. Визнайте, що саме Зеленський прийшов до влади на брехні («бариги і мародери», «свинарчуки», «Порох злив Іловайськ», тощо) та на ненависті («порохоботи – найманці за гроші», «Порошенка підтримують лише бариги», «порохоботів – гамселити ногами, вішати на стовпах, за колючий дріт»). Почніть слухати опозицію, а не тільки своїх зелених кумирів. Зробить щось реальне – те, що можна руками помацати. Так як можна помацати берці на мембрані в які зараз взуті ЗСУ, або школу, побудовану завдяки децентралізації. Завдяки Порошенку. Можете?

Бо якщо залишаться тільки заклики до об’єднання, шанувальникам ЗЕ варто деталізувати – кому саме вони адресують ті заклики? Українцям-патріотам які не сприймають ЗЕ? Чи може бойовикам ДиРи та ваті, яка ненавидить Незалежну орієнтовану на Європу і західний світ Україну, а з нею і всіх тих, хто готовий для України працювати і її боронити. Заклики об’єднуватися з ватою і прибічниками терористів я й сам чув – від нардепа від «Слуги Народу» Устенка на ефірі.

Нардеп Устенко висловлює позицію всіх шанувальників ЗЕ? Чи не всіх? Самі собі відповістіть.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко