"Хочете просте пояснення, чому рейтинг Зеленського все ще - №1?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Хочете просте пояснення, чому рейтинг Зеленського все ще - №1?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Слідкуйте за руками.

КМІС опублікував результати опитування. І відкрилися дивовижні речі, які під пень рубають всі твердження про бодай якісь успіхи зеленої влади.

За минулі два роки зростання тарифів ЖКГ відчули 91,5% населення. Зростання цін на харчі в той самий період помітили 90,6% населення. Зі зниженням з/п та пенсій стикнулися 35,4% населення. Чули? Не збільшення, яким хвалиться ЗЕкоманда. Зниження! Третина населення відчула. Але й це не кінець.

За минули 2 роки роботу втратили 31,9% опитанних. Враховуючи дані про падіння виробництв - воно й не дивно. Часи Порошенка коли відкрилися 200+ нових підприємств давно позаду.

Взагалі про погіршення в своєму матеріальному стані сказали 54,4% населення. Не змінилося воно у 33,6% населення.


А от далі починається магія. Такий стан речей 42,9% опитаних пояснюють високим рівнем корупції, 33,8% - некомпетентністю влади, 10,6% - війною на Сході, і 8,3% - пандемією коронавірусу. Хоча саме пандемію влада називає головною причиною. Як бачимо це твердження серед людей відгуку не знаходить. Натомість.

42,9% людей тупо не розуміють, що високий рівень корупції - це похідне від некомпетентності влади. Не тільки центральної влади - на всіх рівнях. Не раз і не два мав нагоду переконатися, корупція квітне там, де керівник не відповідає посаді. Тому що його дурити легше.

Це - головний гріх вітчизняних ЗМІ і різних громадських активістів, вони прищепили людям думку, що всі біди від корупції! Вони не розповідали, як так сталося, що Китай, який в рейтингу Trasparency по корупції був на 100 місці, за ВВП один момент зрівнявся з США.

Вони привчили посполитих, що керівник мусить бути криштально чесний - а він мусить бути ефективний. Мусить дебет-кредіт закривати в плюс, як Порошенко за якого зростав ВВП - до 2020 р. Бо як мінімум у ефективного керівника красти важко - саме тому найменше крадуть у приватних фірмах. Вся інша корупція - це справа правоохоронців.

Статистика це підтверджує. За Порошенка в рейтингу Trasparency Україна стабільно покращувала свій показник, а нині вона досі на рівні 2018 р. Проте...

От вам і секрет рейтингів ЗЕ. Він тут своїми "санкціями РНБО" та "законом про оліграхів" створив у мас видимість боротьби з корупцією. Потрібен час аби люди побачили - це пустишка. Так само, як і все решта.

Хороша новина - після такого розчарування, Зеленському не буде чого згодовувати прибічникам. Все має межі.