"Хто є хто..." - Олена Кудренко

"Хто є хто..." - Олена Кудренко

Сьогодні лагідно розвінчувала міфи про Турчинова, начебто він здав Крим. Знайома старша від мене, набагато, досить свідома. Але підозрюю, що позеленіла останнім часом. І мені це дивно - бо я би для себе вбачала логічною трансформацію навпаки, від зеленого - до свідомого.

Кажу, почитайте у відкритому доступі, що було засідання РНБО. Що Турчинов якраз голосував за військовий шлях утримання Криму (хоча я не згодна, що утримали б, але то моє бачення).

Людям не цікаво розбиратись.

- Я звикла, що Турчинова вважають винним у здачі Криму. Тому і кажу так, - зазначає вона.

- Так далі заголовків зазвичай люди не йдуть, - заперечую. - А ви почитайте, бо ж це відомий факт. Відомий, нажаль, тим, кому це цікаво та важливо...

Не почитає. Бо байдуже, напевно. За даними стенограми з того засідання, Тенюх:

- на Київському, Харківському і Донецькому напрямках вже сконцентровано 38 тисяч осіб, 761 одиниця збройної танкової техніки, 2200 броньованих машин, 720 артилерійських систем та систем залпового вогню, також до 40 ударних вертольотів і 90 вертольотів бойового забезпечення, та 90 літаків штурмової авіації. В акваторії Чорного моря на бойове чергування вийшло 80 військових кораблів РФ.

- Сьогодні ми зможемо зібрати зі всієї країни військове угрупування чисельністю біля 5 тисяч військовослужбовців, здатних виконувати бойову задачу. Їх можемо кинути в Крим, але це не вирішить проблему Криму. Ми їх там просто покладемо. А що робити з тисячами кілометрів кордону та підготовкою Росії до вторгнення? Коли зайдуть з ранку з боку Чернігівської області, то до вечора вже у Києві будуть!

Щодо Криму, там усіх нам підпорядкованих 15 тисяч. Готових виконати наказ щодо застосування зброї буде 1,5-2 тисячі максимум.

З російського боку в Криму, окрім сил Чорноморського флоту, йде постійне перекидання штурмових підрозділів збройних сил та спецназу ГРУ ГШ РФ. Вже зараз бойова компонента перевищує 20 тисяч осіб.

Турчинов:

- Я ще вчора вже дав команду підготувати проект Указу про введення воєнного стану…

Яценюк:

- У нас на казначейському рахунку взагалі немає грошей...

Турчинов:

- Нам потрібна повна мобілізація країни, необхідно негайно почати перекидати наявні війська з Центру та Заходу на Схід та Південь.

Тимошенко:

- Ви уявляєте, що почнеться в країні, якщо танки та БТРи почнуть їхати по вулицям міст? Це спровокує масову паніку.

- Хто «ЗА»? Ясно. «ЗА» – один Турчинов. Це означає, що рішення не прийнято...