Хто кому "окраїна" - Олена Кудренко

Хто кому "окраїна" - Олена Кудренко

Ми ж всі вчилися в школі. І всі розуміємо, що кожну теорему потрібно доводити. А у випадку з росією - і ті речі, які вони вважають аксіомами.

Отже, доведено, що армія рф не може займати другу сходинку "хіт параду", бо українці довели її невідповідність другому місцю.

Доведено, що росіяни кидають своїх - бо на території України тисячі загиблих "визволителів", і вони самі зі своїх знімають чоботи, нишпорять по кишенях, а потім кидають їх на полі бою.

Доведено, що російська "набожність" не має нічого спільного зі справжньою вірою. Бо навіть з хрестиком можна мародерити в Бучі. А з іконками під шоломом - віддавати накази на знищення мирного українського населення.

Доведено, що рівень емпатії звичайного росіянина нульовий. Материнські інстинкти (в перехопленнях розмов ми чуємо, як розмовляють російські матері зі своїми дітьми), батьківська любов до дитини (вона дивна, бо ці "батьки" вбивають інших дітей), розуміння, як це бути Чоловіком, а не гнидою (гвалтування українських жінок та дітей)... Все це не може свідчити, що Росія є центром чогось прогресивного, світлого, сильного, гідного наслідування - а Україна начебто її "окраїна".

Отже, таким дивним людям (це теж спірне визначення) ми, українці, нічого не винні. Ні "второй государствєнный язык", ні розуміння якоїсь "особєнной русской культуры", ні відокремлення "прастого русскаго народа" від загальних санкцій - бо, розумієте, "мы нє можем картой расплатіться".

Вони з нами не розрахувались за історичні злочини щодо України. За привласнені ресурси. За наш недоотриманий прибуток - за століття. Якщо самі росіяни в першій спробі наступу йшли сюди "отбіть командіровку" (нажаль, багато хто відбив, переправивши награбовані речі через Білорусь) - то гаразд, давайте теж виставляти рахунки.

Наприклад, сіра зона, яку треба зробити безполітною, повинна бути не на українській території. Наша вже настраждалася. Давайте Бєлгород (хоча ця територія спірна). Давайте Таганрог. Давайте Ростов. Якщо буде викаблучуватись Лукашенко - давайте Гомель. Полякам варто збивати ракети над Брестом. Ми будемо збивати над всіми вищезазначеними. Ми свою територію (Харківщини, Сумщини, Київщини) очистимо та збережемо. Бо досить. А ракети збиватимемо на нашій "окраїнє". Це ж нормальне бажання українця чи українки отримати справедливість для своєї рідної землі.