"Хто кому штандартенфюрер" - Віктор Бобиренко

"Хто кому штандартенфюрер" - Віктор Бобиренко

Дуже здивувало СБУ.
Виявляється, вчора вони (СБУ) написали листа до націоналізованого ПриватБанку з цікавою вимогою, а саме: вони вимагають, щоб з ними попередньо погоджували усі позови проти Ігоря Коломойського та Генадія Боголюбова.
Листа підписав не хто небудь, а заступник голови СБУ Володимир Горбенко.
Ось що він, зокрема, пише: «Встановлено, що представники банківських установ ініціюють позови в закордонних юрисдикціях і міжнародних арбітражах по стягненню збитків та притягнення до відповідальності осіб, дії яких призвели до доведення банку до неплатоспроможності.
Вважаємо за необхідне забезпечити обов'язкову координацію позовної роботи банківських установ в міжнародних юрисдикціях зі Службою безпеки України та Генеральною прокуратурою України і попередньо узгоджувати позови, що подаються до судів за межами території України, з зазначеними органами. До такого попереднього узгодження прошу не надавати нових позовів.
Кіпіш почався тому, що ПриватБанк зініціював нове службове розслідування проти колишніх власників банку в Ізраїлі на 600 лямів доларів.
Біда прийшла до Ігоря Валерійовича. Він вже не може проживати у своєму будиночку у Швейцарії. Ганяють його там. За ним дуже уважно стежать у Штатах і там на нього вже заведено товстеньку папочку.
А тут ще й Ізраїль. Куди бідному олігарху подітися?
А все тому, що ще 15 жовтня державний "Приватбанк" переграв Коломойського і не де небудь, а в Апеляційному суді Лондона. Суд підтвердив «наявність юрисдикції для розгляду позову "Приватбанку" проти колишніх власників, судовий наказ про всесвітній арешт їх активів залишиться в силі до розгляду справи по суті».
Ось. Припікає у Ігоря Валерійовича. І найкращий спосіб тут, як у відомій грі: дзвінок другу. В СБУ керує старий добрий бізнес-партнер - Ваня Баканов. Баканову би чортів по борисполях ловить, а воно ніт. Тепер треба виручати старого друга.
Ну, а ми ж з історії знаємо, що найкращий варіант виграти війну – це мати у себе на столі усі карти ворога. Із нанесеними стрілочками та номерами дивізій.
Воно, може, за якісь невеличкі гроші хтось і з Привату винесе усі таємниці. Але тут надійніше – служба ж безпеки.
Гадство, що це за країна, де генерали і полковники літають по завданням олігарха? Тут колись буде хоч елементарне право? Питання риторичні.
А у нас АТОшники сидять, зате служба безпеки переймається справами олігарха.
Згадався анекдот:
Мусоліні у ставці Гітлера. Тут входить хтось і прямо при них відкриває сейф, щось фоткає і вшивається. Мусоліні такий:
- А хто це?
- Та це радянський полковник Ісаєв, у нас відомий як штандартенфюрер Штірліц.
- А чому ви його не хапаєте?
- А, без толку, він все одно відмажеться
А Ігор Валерійович покруче Штірліца буде.

Віктор Бобиренко