"... і хто єта сделал?" - Алла Комарова

"... і хто єта сделал?" - Алла Комарова

Так, давайте пройдемося по хронології (всі ті, хто писали у школі хронологічні диктанти, зараз спіймали кілька крижаних флешбеків, але вибачайте вже).

Отже, 1 листопада американське видання Politico показує кросівоє: купу російської військової техніки, яка стоїть біля наших кордонів, хоча не має там бути. Видання пише, що на знімках ви можете побачити скупчення бронетанкових частин, танків, а також самохідної артилерії.

Всі подивилися, поміряли штангенциркулем відстань від місця, де все те стоїть гарними рядами, до кордону з Україною, охуїли, поміряли ще раз, зійшлися на першій думці і вирішили уточнити в наших, прастігоспаді, можновладців «так і хто єта сделал?»

Наші витримали театральну паузу, обличчя цеглиною і видали. Спочатку Міноборони «ми нічо не бачили» і взагалі назвали знімки зі супутників «елементом інформаційно-психологічних дій». Типу – не вір очам своїм, вони в тебе не відкалібровані на правильний кут. Чому там за комунікацію відповідають люди із вадами зору – питання до тих, хто посилив інклюзію у службі, від якої напряму залежить безпеки держави, за рахунок здорового глузду. І ще й під час війни.

Потім секретар РНБО Данілов повторив про «ви всьо врьоті!», не треба розповсюджувати фейки, міфи та російську пропаганду і взагалі «те, що вони пишуть, не відповідає дійсності». Як у його квадратній голові поєдналося між собою «американське видання» і «проросійська пропаганда» - питання для патфізіологів.

Вчора ввечері – ВНЄЗАПНО! – прозріли розвідники і, шаркая ніжками, сказали «ну да, ну є, ну падумаєш, вони там постійно туди-сюди ходють, хто ж їх рахує». Діствітільна, чим ще має займатися розвідка? Ну не ворогом же спостерігати, правда?

Тобто, тобто.

Із нами взагалі перестали ділитися розвідданими? Наші тепер отримують інформацію одночасно із рядовими читачами журналу? Чи навіть не отримують десь в себе, а саме разом із якоюсь там місіс Сміт та містером Тенентом читають разом на сторінках?

З іншого боку, чому тут дивуватися, особливо після того, як на весь світ була «злита» спецоперація кількох країн, яка місяцями готувалася і прораховувалась, аж поки Янелох не розказав про її деталі останньому (?) кривавому диктатору Лукашенку. І зараз вже не важливо – сам він своїми гундосієм розповідав, чи Ермак був перший. Зараз вже ми просто пожинаємо плоди тотальної деградації в усьому: про війська на кордоні Міноборони читає з преси, а не з даних розвідників.

А, ну і привіт там Тарану. Тепер в нього буде більше часу. В тому числі на підчитування преси. Можливо, навіть західної.

А пам’ятаєте? пам’ятаєте ще от буквально тиждень тому нова недоразумєндєль Ввасіка на ім’я Сергій Нікіфоров впевнено заявляв, що не треба каламутити воду, заважати оцими вашими інсцинуаціями, бо «про заміну міністра оборони Тарана зараз говорити передчасно». А тут вже – оп! – і да свідан’я, наш лагідний Андруша, ти зламав нє тільки ліш все, що зміг».

Я вам скажу, ці зелені соціальні ліфти свистять, як кулі у виска. Швидкість прямо скажемо, охуєвающа.