"І хто тут резидент, а хто зв'язковий..." - Джон Сміт

"І хто тут резидент, а хто зв'язковий..." - Джон Сміт

Чесно кажучи мені взагалі незрозуміло, чому всі вхопилися за темник "Дубінський - Буратіно".

СБУ представляє Колєснікова: як "резидента ГРУ".

Уже одне це насторожує.

Оперативна клічка "Ветеран", дав згоду співпрацювати з ГРУ в 2018. Рік - як самого завербували, а уже "резидент"?

Слабко віриться, що шістка Деркача, професійного розвідника, випускника кузні кадрів російських розвідників, була його резидентом.

Логічніше припустити, сам Деркач був резидентом, який десятиліттями в Україні вербував, запускав щупальця в різні сфери влади (той же Енергоатом) і реально керував процесами.

Далі на відео з тюрми цей ніхто-Колєсніков розповідає буцімто це він "керував агентурною мережею" і в числі його агентів називає: "Кулика - агентурний псєвдонім "Птічка", Дубінського - "Буратіно" і Деркач Андрєй Лєонідовіч".

А де ж агентурний псевдонім Деркача Андрея Леонідовича?

Всіх назвав, а Андрєя Лєонідича фейковий "резидент" агентурного псевдоніма не знає?

Ну ладно, чую вже: "ох і придираєця!".

Але далі він чеше, що отримав від ГРУшника Алєксєєва і його помічника Савіна завдання організувати укр.вікілікс, побудувати навколо витоку даних (джерело витоку досі вперто ігнорується; Дубінський стверджує - ОПшечка) комплекс інформаційно-психологічних операцій. І під указану операцію "я лічно получіл от Алєксєєва свише 10 млн дол".

Тобто нам кажуть, що "резидент" особисто ризикував шкурою і їздив у Москву отримувати бабло? Щоб його із цим баблом зцапала контррозвідка України, як Дангадзе, і засипалася вся "його" агентурна мережа?

Це лисий з кварталу придумав?

Чи жидков?

Чи їх брат по разуму татаров?

Та цей Колєсніков - максимум кур'єр. Ризикував шкурою зв'язковим в Москву, перевозив бабло, передавав завдання справжньому резиденту. Впійманий. Сів на зону.

Радістка Кет.

Зручно, бо завжди можна саме лоха-кур'єра оголосити "резидентом". А справжнього резидента вивести з-під удару.

Що і робить зелена банда на догоду рускім.

Ще одна смішна деталь: Колєсніков постійно називає куратора ГРУ і Деркача ім'ям по-батькові. А от Дубінського - лише на ім'я.

"За нєсколько мєсяцев до прєсконфєрєнциі Дєркача Андрєя Лєонідовіча с Дубінскім Алєксандром проходіла встрєча в Москвє на тєріторії ГРУ с Дєркачом Андрєй Лєонідичєм і моім куратором Алєксєєвим Владіміром Стєпаничєм".

Бо по-батькові з цих трьох Колєсніков називає лише старших по статусу

До речі, чому "резидент" не каже коли і за яких обставин він завербував у свою мережу Дубінського? Це ж його агент. Коли Деркача - це він знає: буцімто в 2016 (вигороджує десятки попередніх років зрадної роботи). А Дубінського - ні. Дивина.

За інформацією США, коли вони ввели проти Деркача санкції, Деркач понад десяток років був активним російським агентом. Деркач це зубр. Він має волю, розум і лідерські якості. А от його охоронник Колєсніков - максимум глава ударного підрозділу.

Ну а написавши це, вирішую перевірити: а як же цього "резидента" представляли рік тому під час затримання?

А тепер прикол, комедія і просто угар з цих зелених дебілів.

Увага! Рік тому, в іншому повідомленні СБУ він ніякий не "резидент":

"Оперативна розробка мережі велася давно, але остаточно СБУ нейтралізувала її на початку війни, затримавши колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова. Власне, він, являючись негласним співробітником ГУ ГШ РФ із позивним "Ветеран", був зв'язковим і фінансовим кур’єром між спецслужбами РФ і Деркачем", - зазначає СБУ.

Бачите: таки лише кур'єр і зв'язковий.

Це повідомлення і досі не потерли з телеграму СБУ.

https://t.me/SBUkr/4509

І в тому ж таки повідомленні чітке підтвердження, що саме Деркач - резидент:

"За словами Колеснікова, Деркач був завербований у 2016 році. З ним особисто працювало вище керівництво ГРУ – начальник управління Ігор Костюков і його перший заступник Володимир Алєксєєв."

Ще раз: з Деркачем працював особисто начальник ГРУ Костюков. А от із Колєсніковим (фейковим резидентом) ГРУшник на ранг нище - заступник начальника Алєксєєв.

Це і показує хто тут резидент, а хто зв'язковий.

Але своє минулорічне повідомлення СБУ забуває, випадає в затьмарення і починає гнать галімий фуфел. В ОП знаходять слідчого-"чєго ізволітє", якому хотілося записати на свій рахунок вполювання цілого резидента і агентурної мережі і ліплять зі кур'єра-Колєснікова "резидента". А справжнього резидента виводять з-під удару. Цей "резидент" через рік на параші раптом згадує: а агент-то також ще й Дубінський, який звинуватив Єрмака і Зеленського в наказі йому співпрацювати з Деркачем.

Коротше, туфта.

Ніякий Колєсніков не резидент. Дубінський, звісно, гнида рідкісна, але це не означає, що порядні люди мають їсти лайно від Татарова-Єрмака.

А справжній резидент на волі. Він продовжує активну злочинну діяльність і ваяє ось цю туфту.

П.С. Часом Резидент не те таємне джерело Вашингтон Таймс з історією "Червінський взірвав Північний потік"?