Хуртовина у США: близько 30 загиблих, майже два мільйони людей - без світла

Хуртовина у США: близько 30 загиблих, майже два мільйони людей - без світла

Арктичний циклон, що охопив дві третини континентальної території Сполучених Штатів цими вихідними, залишив без світла майже 2 мільйони людей, а принаймні 28 людей загинуло, пише Sky News. Зокрема, це сталось внаслідок автомобільних аварій, спричинених негодою.

Як повідомляє CNN, лише в неділю снігова буря також призвела до скасування понад 1300 авіарейсів передусім у Нью-Йорку та кількох штатах на півночі країни. У суботу було скасовано понад 3300 рейсів у США, майже 7500 - затримано.

Жителів північних штатів закликали залишатися вдома, адже подекуди було побито температурні рекорди: в окремих місцях було зафіксовано до мінус 48 градусів за Цельсієм.

Циклон накрив і Канаду: сотні тисяч залишилися без світла в провінціях Онтаріо та Квебек, а у Ванкувері, Торонто та Монреалі скасовані авіарейси.

Хуртовина стала майже безпрецедентною за розмахом, охопивши територію від Великих озер біля Канади до Ріо-Гранде вздовж кордону з Мексикою. На більшій частині північно-західного узбережжя Тихого океану випав крижаний дощ, а мешканці північного сходу зіткнулися із загрозою затоплення.