"Хворі прокурори, хвора совість та епічна брехня" - Володимир Рисенко

"Хворі прокурори, хвора совість та епічна брехня" - Володимир Рисенко

У зв'язку із епічним зливом ГПУ справи Кернеса і не менш епічною брехнею Юрія Луценко, трохи прискоримо чудовий юбілей. "У меня все ходы записаны"©

Майже рівно два роки тому, 15 вересня 2016 року чудовий ранок харків'ян розпочався не менш чудово - ГПУ набралась сміливості доторкнутися до недоторканого Кернеса.
За один день - більш ніж 120 обшуків і в Харківській міській раді, і в улюбленому фамільному замку Кернеса - готелі "Національ", в сотнях кооперативів, які отримали землю за "кооперативною схемою" і так далі, і так далі.

Як що хтось не із Харкова, то "кооперативна схема" це геніальний винахід харківської влади. Сьогодні реєструється кооператив, а вже завтра йому БЕЗКОШТОВНО віддаються ласі шматки міської землі, наприклад у ЛІсопарку. Є унікальні члени кооперативів, які на себе сотні гектарів землі "оформили". Деякі злі люди кажуть, що то підставні особи тодішнього секретаря міськради - Геннадія Кернеса, але ж ви в то не вірите, так? І те, що екс-мер Михайло Добкін мешкає у маєточку у Лісопарку, який збудував на безкоштовно отриманій кооперативній землі - це ж тільки цікаве співпадіння, правда ж?

В той же день Юрій Вітальйович прибіг на прес-конференцію, на якій цей геній піару роздав купу обіцянок. В тому числі вразив журналістів, що за «службові особи Харківської міської ради незаконно заволоділи земельними ділянками загальною площею 653 гектари. Загальна балансова вартість цих земель понад 4 мільярди гривень. Ринкова вартість у десятки разів більше. Обернувши ці землі на свою користь. Як відомо головою і секретарем Харківської міської ради у той час були Добкін Михайло Маркович та Кернес Геннадій Адольфович». Землі, до речі, більше 1000 га роздали, але у ГПУ з математикою вже тоді не склалося, або навпаки, якраз з математикою вже склалося.

І пообіцяв нещадно всіх покарати. «Перший етап - ми зберемо всі необхідні документи. Певний час, від трьох до чотирьох тижнів піде на аналіз цих документів. З подальшим процесуальним оформленням усіх, декількох десятків (причетних) осіб».

Пройшло два роки, а не чотири тижні, і що ми маємо?

Вже є перші вироки проти засновників кооперативів, які повністю визнали свою вину. У вироку прямо вказано, що схему організували "посадові особи та керівництво Харківської міської ради".

Вже слухаються кримінальні справи заступника Кернеса Тетяни Овінникової, головного архітектора Харкова Чечельницького та інших.

Навіть Михайла Добкіна позбавили депутатської недоторканості і він з адвокатами знайомиться з матеріалами справи.

Мер у справі є, підлеглі, які готували матеріали для рішень міськради є, але ж хто готував порядок денний сессії, та включав туди питання про виділення землі кооперативам? За посадою це робив секретар міськради, а потім вже харківський мер, Геннадій Кернес.

Але його у справі не-ма-є.
І питань до нього у Юрія Віталійовича не-ма-є.
Є лише хворі прокурори, хвора совість та епічна брехня.


Я мав можливість задати питання Юрію Віталійовичу в очі і мушу визнати, що бреже він дуже впевнено. Має хист та талант.

От тільки справи кажуть за нього краще.
За цієї влади вироків проти Кернеса не буде, поки він каже "Сейчас Порошенко проявляет себя как лидер нации".

І це спільне рішення, і спільна політична відповідальність Юрія Віталійовича та Петра Олексійовича.

Володимир Рисенко