Исторический ликбез: "Вогняний смерч" - Павло Бондаренко

Исторический ликбез: "Вогняний смерч" - Павло Бондаренко

24 вересня 1941 року Київ струсонули потужні вибухи. Радіокерованими фугасами, що їх заклали при відступі Червоної Армії спецзагони НКВС, було підірвано 940 будівель. Ця варварська операція комуняк називалась "Вогняний смерч" і була часткою середньовічної тактики "випаленої землі", що її застосовували комуністи.

Вибухи тривали 4 дні. Спричинену вибухами пожежу німецьким протипожежним командам вдалося загасити лише через два тижні.Загинуло кілька тисяч киян. Кількість жертв цивільних була б набагато більшою, якби німці вчасно не зрозуміли, що відбувається й не евакуювали з будівель людей.

50 тисяч жінок, дітей та старих проти зими залишилися без даху над головою. Цілком зруйновано перлину Києва - Хрещатик, унікальні пам`ятки історії та архітектури - наприклад, Успенський собор Києво-Печерської лаври, який було підірвано 4 листопада. Знищено унікальний орган в консерваторії. Знищено унікальні бібліотечні фонди.

Комуністи планували знищення святої Софії Київської. Національну святиню врятував директор Софійського заповідника Олексій Повстенко, який сказав мінерам, що в будівлях немає підвалів, куди можна закласти вибухівку. Як нелюди не здогадалися навантажити кілька тонн тротилу просто у сам храм - диво Господнє.

Масштаб злочину був такий, що комуністи ніколи не оприлюднювали кількість загиблих та всі втрати матеріальних і головне - духовних цінностей.

І ще: ця варварська "акція" стала приводом для нацистів до масового знищення київських євреїв, яких звинуватили у вибухах.

Лише за 2 дні - 29 та 30 вересня у Бабиному яру було розстріляно 34 тисячі осіб.

На фото: кияни спостерігають, як горять їхні будинки.

Мусимо знати нашу історію, аби не повторювати її. Комунізм - мерзенна злочинна нелюдська ідеологія, гірша за нацизм. Комунізм має бути заборонений по всьому світу під страхом довічного ув`язнення на каторжних роботах. Граніт на щебінь кувалдами дробити.

"Народ, який не знає, або забув своє минуле, не має майбутнього" (Платон)

Від себе додам: а ще він приречений крокувати по колу та ще й по граблям, вперто обираючи ц владу комуняк та "совків". Як минулого року.

Павло Бондаренко