Johnson&Johnson подала заявку на реєстрацію своєї вакцини від коронавірусу у США

Johnson&Johnson подала заявку на реєстрацію своєї вакцини від коронавірусу у США

Фармацевтична компанія Johnson&Johnson подала запит до уряду США на схвалення використання своєї вакцини від коронавірусу в надзвичайних умовах. Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Тепер експерти Управління США з санітарного нагляду за якістю продуктів харчування і медикаментів (FDA) мають вивчити результати досліджень компанії і видати (або не видати) дозвіл на екстрене використання препарату.

Компанія очікує на рішення FDA приблизно за два тижні.

В разі отримання дозволу, Johnson & Johnson обіцяє негайно розпочати постачання вакцини, при цьому не уточнюють об'єми перших поставок. Раніше компанія мала намір надати 100 мільйонів доз до середини 2021 року.

"В разі дозволу нашої експериментальної вакцини від COVID-19 для використання в надзвичайних умовах ми готові розпочати доставку. Крім подання заявки в FDA та нашої співпраці з іншими органами охорони здоров’я по всьому світу, ми дуже наполегливо працюємо, щоб якомога швидше зробити доступною досліджену нами вакцину для громадськості", - заявив Пол Стоффелс, головний науковий керівник компанії Johnson & Johnson.

Відомо, що вакцина від коронавірусу Johnson & Johnson передбачає щеплення однією дозою. Тоді як вакцини, якими зараз вакцинують від коронавірусу, від компаній Pfizer и Moderna передбачають щеплення двома дозами для збільшення їх ефективності.