Кількість людей, що померли від коронавірусу, значно більша ніж у офіційній статистиці

Кількість людей, що померли від коронавірусу, значно більша ніж у офіційній статистиці

Вчені незалежної дослідницької організації «Інститут показників та оцінки здоров’я» при медичній школі Вашингтонського університету (Institute for Health Metrics and Evaluation, IHME) дійшли висновку, що дані по смертності від коронавірусу занижені майже в усіх країнах світу.

Багато випадків смертей від коронавірусу не реєструються, оскільки країни повідомляють лише про випадки смерті у лікарнях, або у пацієнтів з підтвердженою інфекцією. У багатьох країнах та містах слабка система звітності про стан здоров’я та низький доступ до медичної допомоги лише поглиблюють цю проблему.

Згідно з даними IHME, реальний показник смертності від COVID-19 в Україні занижений втричі і складає 138 507 летальних випадків, тоді як офіційна статистика вказує на 46 200 померлих станом на 8 травня.

Україна увійшла у 20 країн з найбільшою кількістю випадків смертей від коронавірусу з початку пандемії у березні 2020 року.

«Розуміння реальної кількості смертей від COVID-19 не тільки допомагає оцінити масштаби цієї глобальної кризи, але й надає цінну інформацію політикам, які розробляють плани реагування та відновлення»,- вказано у дослідженні.

Але ця інформація не буде корисною для української влади, адже для зменшення кількості хворих та померлих від коронавірусу потрібно якнайшвидше проводити вакцинацію.

От тільки вакцин ще й досі не вистачає, та й швидкість вакцинації теж лишається на дуже низькому рівні.

За минулу добу щеплено лише 4 843 людини, загальна кількість щеплень ще й досі не досягає відмітки бодай в 1 мільйон громадян.


Представники влади урочисто вакцинувались у прямому ефірі, а до більшості населення їм вже діла немає.

ЗеФакТи