Кількість смертей від коронавірусу у США перетнула 140 тисяч

Кількість смертей від коронавірусу у США перетнула 140 тисяч

Від початку пандемії у США зафіксовано понад 140 тисяч смертельних випадків. Кожного дня південні та західні штати останніми тижнями повідомляють про рекордні добові прирости нових заражень. Серед найбільш постраждалих від нового спалаху пандемії – Флорида, Техас та Каліфорнія. В неділю у Флориді зафіксовано понад 12 тисяч нових випадків, вже п’ятий день поспіль штат має понад 10 тисяч нових заражень щоденно. Попри антирекордні показники, адміністрація Трампа наполягає на відкритті шкіл вже через кілька тижнів.

В інтерв’ю на каналі Fox News в неділю президент Трамп захистив відповідь своєї адміністрації на поширення вірусу. «У нас є невеличкі загоряння, у нас є і спалахи. Флорида має щось більше схоже на спалах, але все буде під контролем», - запевнив президент. Президент Трамп також повторив своє запевнення, що вірус згодом зникне: «Згодом я буду правий. Він зникне, і я буду мати рацію».

Між часом, Центри з контролю та профілактики захворювань попереджають, що кількість смертельних випадків може зрости восени та взимку. Майже всі 20 моделей прогнозу, які використовують Центри, передбачають збільшення смертності в наступні тижні.

Принаймні у 14 штатах в липні рекордна кількість госпіталізованих. Директор Центрів Робер Редфілд прогнозує, що ця осінь та зима будуть одними з найскладніших для американської системи охорони здоров’я, оскільки передбачається, що саме у цей час збільшиться і кількість випадків грипу. Президент Трамп не погодився з прогнозами Редфілда: «Я цього не знаю, і не думаю, що він знає».

В інтерв’ю президент Трамп також назвав головного вірусолога країни доктора Ентоні Фаучі «трохи панікером». Раніше Фаучі попереджав, що кількість смертей від коронавірусу у США скоро перевищить 100 тисяч, якщо американці не почнуть діяти разом, щоб вдатися до необхідних кроків для зупинки вірусу. Нині у США фіксують у середньому 60 тисяч нових випадків заражень щодня. У четвер був зареєстрований новий антирекорд від часу початку пандемії – 77299 нових заражень.