Кількість заражень на COVID-19 в світі перевищила 10 мільйонів

Кількість заражень на COVID-19 в світі перевищила 10 мільйонів

Кількість виявлених випадків зараження на COVID-19 в світі перевищила 10 мільйонів, майже 500 тисяч людей померли, повідомив у неділю Університет Джонса Гопкінса.

«Це є тверезим нагадуванням, що, незважаючи на те, що ми продовжуємо [науково-дослідну роботу та розробку] вакцин і терапевтичних методів, у нас є нагальна обов'язок робити все можливе з використанням тих інструментів, які є зараз, для припинення заражень і порятунку життя людей», - заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреєсус в зв'язку з наближенням десятимільйонна позначки.

За даними Університету Джонса Гопкінса, США як і раніше займають перше місце в світі по числу виявлених інфікованих (понад 2,5 мільйона людей) і за кількістю померлих (більше 125 тисяч).

У суботу п'ять американських штатів повідомили про рекордні добові прирости заражень. У Флориді зареєстровано 9585 нових випадків коронавірусу, а в Джорджії - 1990 нових випадків. У Південній Кароліні - 1604. В Арізоні - 3591 випадок, а в Неваді - 1099.

Захворюваність також зростає в Техасі, де в суботу було зареєстровано більше 5700 нових випадків. Кількість смертей в штаті збільшилася на 42, наблизившись до 2400. Губернатор Техасу Грег Ебботт знову обмежив роботу ресторанів і закрив бари.

Президент Дональд Трамп став об'єктом критики за передвиборний мітинг в Тулсі, штат Оклахома, проведений 20 червня, де не дотримувалися вимоги соціального дистанціювання.

ЗМІ повідомили, що співробітники спортивно-розважального комплексу BOK Center, де проходив мітинг, почали прикріплювати наклейки з написом «Не сідати» на кожне друге крісло в залі, але за кілька годин до початку мітингу отримали інструкції від передвиборчого штабу президента зняти наклейки. Газета Washington Post повідомила, що керівництво комплексу закупило 12 тисяч наклейок, щоб підтримувати відстань між людьми. Газета розмістила на своєму сайті відео, на якому двоє людей видаляють наклейки з крісел.

Віце-президент Майк Пенс в неділю відвідає передвиборчий захід в Далласі, штат Техас. Він відвідає мітинг «Святкуйте свободу» в Першій баптистській церкві Далласа, після чого зустрінеться з губернатором штату Ебботом.

Пенс, втім, скасував аналогічні заходи в Тусоні (Арізона) і Флориді. На брифінгу робочої групи Білого дому по коронавірус в п'ятницю віце-президент говорив, що відвідає три штати, щоб отримати «інформацію з місць» про зростання захворюваності.

Друге місце за кількістю хворих у світі займає Бразилія, де зареєстровано понад 1,3 мільйони випадків. Загалом в Латинський Америці кількість заражень перевищила 2 мільйона випадків.

Тривожний зростання захворюваності спостерігається в Індії, де за даними газети Times of India, в суботу було зафіксована рекордна кількість нових випадків за добу - 18552.

Нові осередки епідемії виникають в Сеулі, де сотні випадків вказують на зараження в церквах, нічних закладах і ресторанах.

У той же час Італія, яка серйозно постраждала на початку пандемії, рухається в протилежному напрямку. У суботу влада повідомила лише про 175 нових випадків і восьми смертях - це найнижчий показник з 1 березня.