"КІНЕЦЬ ВОЛОНТЕРСТВУ ЧИ БОРОТЬБА ТРИВАЄ?" - Марк Гордиенко

"КІНЕЦЬ ВОЛОНТЕРСТВУ ЧИ БОРОТЬБА ТРИВАЄ?" - Марк Гордиенко

Звернення волонтерів до Мінсоцполітики результатів не дали. Інтернетом ширяться пости, що настає кінець волонтерству України. Трохи не так. Настає кінець в першу чергу міжнародній допомозі. Також буде набагато складніше працювати волонтерам, які передають на фронт тактичну медицину. А це зараз найголовніше, враховуючи те, що Міноборони та Ставка так і не вирішили питання забезпечення фронту такмедом.

Ось приклад гіркого посту. Він починається зі слів "Ми програли..."

https://www.facebook.com/niko.mutsey/posts/10223565798837576

Старі волонтери не вважають поки що цю боротьбу завершеною. Старі волонтери пройшли багато таких воєн з урядом та службами власної країни. Адже зробити роботу волонтерів ще важчою вважав необхідним будь-який кабінет. Будь-який Мінсоц та Кабмін. І будь-яка Верховна рада. Не кажучи вже про воєнні кабінети, які не раз і не два оголошували війну волонтерам.

Не питайте. Я і сама не знаю відповіді, кому потрібна ця війна.

Але є ще можливість поборотись.

Жираф пояснює "Чим небезпечне обмеження ввезення гумдопомоги з 1 грудня: звернення волонтерів"

https://www.pravda.com.ua/columns/2023/11/14/7428770/

Волонтери підписуються під листом - прямим зверненням вже до президента країни. Який принаймні може ветувати Постанову КМУ "Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану" № 953 від 5 вересня 2023 року"

... уточнення - президент може ветувати закон 9111, який ще не підписаний, та відправити його на доопрацювання. А за цим і відтермінування постанови 953 підтягнеться, тому, що закон передбачає введення в дію електронної реєстрації...

А оскільки в нас країна волонтерів (чи ні?) і нововведення торкнуться майже кожного - пропоную зробити потужний репост з закликом до підписання листа.

Підписи збирає Yuri Giraffe Kubrushko

https://www.facebook.com/yuri.zhiraff/posts/7168935283116706

та ті, що приєднались до боротьби.

Боротьби за волонтерство в цілому.

Тут перебільшення немає.

Шановні колеги по волонтерству - ми бачили багато випадів в сторону волонтерства. Ми пройшли багато боїв за те, щоб нам просто дали спокійно працювати. Цей буде нелегким.

Доброго полювання.