"Кабаре з лайна і палиць vs. Громадяни" - Віталій Гайдукевич

"Кабаре з лайна і палиць vs. Громадяни" - Віталій Гайдукевич

Що більше Зеленський істеричить «приберіть Порошенка», то тупіше це виглядає – шмарклі, слюні, шантаж і підхолуйство ніколи не дадуть правди чи правосуддя. Це бачать США, це бачить Європа, це бачать притомні українці – усі бачать, крім придворних. Але чи робимо ми правильні висновки з цього кабаре лайна і палиць?

Усі ж пам’ятають слова німецького пастора Мартіна Німеллера? «Спершу вони прийшли за євреями – я мовчав, бо я не єврей… потім вони прийшли за комуністами…»? Ця фраза була не про злочини нацистів, вона була про пасивність німецьких інтелектуалів, які дозволили нацистам набрати силу і мовчали на початках політичних (!) і етнічних чисток.

Паралель очевидна? Гітлер діяв як російські комуністи (Адольф ніколи не приховував, що він соціаліст), Путін діяв як Гітлер, Зеленський діє як його кумир Путін.

Спадковість упоротості чортів.

І тут, насправді, питань до Зеленського і його кодла немає – це ворог. Кодло, яке вже увіровало, що воно назавжди і всесильне. Зараз питання до громадян – ми ж розуміємо, що спроба знищити Порошенка, це не про Порошенка – це про кожного з нас. Якщо Мстива_Нєдоросль_і_Її_Єрмак зрозуміють, що вони можуть пережувати лідера опозиції, то що їм ламати через коліно будь-кого?

Тому 17 числа, а потім під судом, …під судами, …під ОГПУ (о, ця репресивна сталінська вивіска!), …на Банковій, …на площах – Громадяни мають зустрічатися заради себе. А атака на Порошенка, це справедливий привід для обурення - la bandera протесту, якщо хочте.

І жодна справді українська політична сила чи політик, чи рух тут не мають лишитися осторонь. Їх інтерес : 1. показати, що зеленого авторитаризму не буде, 2. після угару слуг буде притомна коаліція, 3. Путін не зможе скористатися тупістю Банкової.

I’ll be back