"КАБМІН, ТИ ЩО ЧУДИШ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"КАБМІН, ТИ ЩО ЧУДИШ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Схоже, фіналу міхо-майданчику ми раділи зарано. Міхо-майданчик не розійшовся – він просто змінив форму і місце проведення. Тепер головний осередок мійо-майданчику – Кабінет міністрів України. Саме він тепер робить все можливе, аби риги і юлькани мали напередодні виборів якомога більше аргументів проти діючої влади і аби дуже європейські українські виборці обрали нам на радість патякал і популістів.

Вчора Кабмін прийняв постанову про монетизацію пільг за проїзд у громадському транспорті. Згідно поширеній інформації, пільговикам відтепер відмінять право безкоштовного проїзду – натомість компенсуватимуть суму проїзду еквівалентно 30 поїздкам. Рахуємо. В місяці 24 робочі дні. Якщо ви їздите щодня на роботу і назад, скільки поїздок ви здійснюєте щомісяця? 48. 30 вам компенсують. Решту – з власної кишені. І це – якщо працювали ви лише 24 дні. І це – якщо їздили ви тільки на роботу – з роботи. Дивовижний піар-хід за рік до виборів. Бог з ним, я промовчав, коли Камбін заявив про можливі перевірки підприємців – вирішив що прем’єр ляпнув, не подумавши. Але це вже – система.

Мені так і кортить запитати – Кабмін, що ти чудиш? Ти розумієш, що вчора Турівська, штаби ригів, офіс «Руху нових сил» та усі інші борцуни лежали в зюзю п’яні – при чому НЕ через День добровольця? А – від радості. Кабмін, ти розумієш, який щирий подарунок ти зробив для Тимошенко, Соболєва, Семенченка, Гриценка і колективного Саакашвілі?

Так, я сам проти популізму. Так я чудово розумію, що не можна сподіватися на якісне транспортне обслуговування, коли частину коштів за надані послуги транспортники мусять отримувати з бюджету – явно не в повному обсязі, ще й із затримкою. Так, монетизація – реальний вихід, людям на руки дають гроші, а люди самі думають як ними розпорядитися, транспортники ж отримують реальні гроші за реальні надані послуги. Ба-більше я переконаний, рано чи пізно монетизація станеться, так само як виросли тарифи – і зростатимуть до європейського рівня. Якщо цього не зробить влада українська – зробить окупаційна.

Але, чорт забирай! Невже там не розуміють, наскільки тема тарифів болісна? Халява для України – тема сакральна. Мега-сакральна. Неймовірно сакральна. Монетизація пільг зразу ж викличе масове невдоволення. Зразу ж завиють пенсіонери, інваліди, малозабезпечені. І ще – ветерани та інваліди АТО. Життя у всіх нас через війну – і так не цукор. От можна було провести широкі громадські слухання? Можна було тему підняти в пресі? Можна було провести обговорення? Можна було врахувати ситуацію більшості громадян? Можна було, нарешті, цю гірку пігулку впровадити ПІСЛЯ виборів? Що, транспорт ще позавчора діяв задовільно – а завтра без монетизації розвалиться?

Кабміне, залицяння і зґвалтування закінчуються одним і тим самим, але різниця між ними існує. Так от ти, Кабміне, маєш всі засоби аби добитися свого гарно позалицявшись, але ти обрав шлях зґвалтування. То коли тебе самого виборець зґвалтує (на виборах) – трясця, не дивуйся. Ти сам все зробив.

Кабміне, що ти чудиш? Тобі запаморочило голову те як розповзся міхо-майданчик? Ти вирішив, що чудити можна що завгодно – порохоботи все виправдають? Так не будуть виправдовувати. Бо тупо задовбує виправдовувати абсолютно дебільні непродумані вчинки. Бо від таких рішень руки опускаються – і хочеться крикнути в бік Грушевського: «чума на дві ваші родини» та переключитися на писання текстів виключно про історію і про баб.

Хоча можлива ще одна версія – Кабмін так перейнявся ремствами преси про те, що в Україні зникла сильна, небезпечна для влади опозиція, що заходився таку опозицію створювати сам. Якщо так – все зроблено вірно. Так залізти в кишеню найбільш активній частині виборців – пенсіонерам та ветеранам, а до того позбавити сну погрозами перевірок мідл-клас (свою основну базу підтримки) – це як раз вірний шлях аби вдихнути життя в міхо-майданчик і всю опозицію разом узяту.

Аж до миті, коли опозиція стане владою. Всім нам на радість.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко