Карантинні заходи у США запобігли 60 мільйонам заражень коронавірусом

Карантинні заходи у США запобігли 60 мільйонам заражень коронавірусом

Дослідження американського Університету Каліфорнія-Берклі вказує, що карантинні заходи дозволили запобігти 60 мільйонам заражень коронавірусом у Сполучених Штатах Америки. Дослідники також твердять, що карантин, закриття бізнесу, обмеження на подорожі та інші заходи загалом дозволили попередити 530 мільйонів заражень у США, Китаї, Південній Кореї, Італії, Ірані та Франції.
Не думаю, що будь-які інші заходи в історії врятували стільки життів протягом короткого проміжку часу
Провідний автор дослідження

Дослідники кажуть, що їх дані свідчать про ефективність карантинних заходів у вповільненні поширення хвороби.

“Не думаю, що будь-які інші заходи в історії врятували стільки життів протягом короткого проміжку часу, - заявив провідний автор дослідження, Соломон Хсіанг (Solomon Hsiang). - На людях дуже сильно позначилась необхідність лишатись вдома, скасування подій, але дані вказують, що кожен день мав дуже значні позитивні наслідки”.

Президента США критикували за буцімто недостатність та несвоєчасність карантинних заходів. Трамп відкидав звинувачення, вказуючи на раннє запровадження обмежень на подорожі з Китаю та інші. Офіційні прогнози щодо кількості загиблих у США неодноразово переглядались. За даними Університету Джонса Гопкінса у США, у країні кількість жертв хвороби вже перевищила 110 000 тисяч осіб, і 403 000 у світі загалом.

Головний хірург США минулого тижня попередив, що масові протести у США створюють передумови для поширення коронавірусу.