Карти відкриті: УКРАЇНА МАЄ ЛЯГТИ ПІД РОСІЮ...

Карти відкриті: УКРАЇНА МАЄ ЛЯГТИ ПІД РОСІЮ...

Це стаття в Нью-Йорк Таймз. В ній Коломойський, бізнес-партнер і, за всіма ознаками, наставник Зеленського, говорить прямо - УКРАЇНА МАЄ ЛЯГТИ ПІД РОСІЮ. Отже, карти відкриті. Читайте. Обов‘язково читайте!

-Український мільярдер воював проти Росії. Тепер він готовий обійматися з нею.

КИЇВ, Україна - За останні п’ять років у фактичній війні між Україною та Росією загинуло понад 13 000 людей - це , як багато хто каже, спроба України зірвати кайдани колоніального господаря та просунутися ближче до Заходу.

Вирішальною фігурою був мільярдер на ім'я Ігор Коломойський, який витратив мільйони доларів на бойову підготовку та екіпірування бійців і допоміг зупинити російський просування в 2014 році.

Але пан Коломойський, який зараз широко сприймається як найвпливовіший в Україні діяч, враховуючи його роль у спонсорстві нещодавно обраного президента Володимира Зеленського, пережив неабияку зміну орієнтирів: пора, за його словами, відмовитися від України на Захід і повернути назад у бік Росії.

- "Вони все одно сильніші. Ми повинні покращити наші відносини ", - сказав він, порівнюючи владу Росії з силою України. "Люди хочуть миру, хорошого життя, вони не хочуть воювати. А ви - Америка - «змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам грошей за це».

За його (Коломойського) словами, фінансування з боку Росії може замінити позики МВФ, які підштовхнули до антикорупційних реформ, які дратують закріплені бізнес-інтереси України.  "Ми візьмемо у росіян 100 мільярдів доларів. Я думаю, що вони залюбки дали б нам іх вже сьогодні », - сказав пан Коломойський. "Який найшвидший спосіб вирішити проблеми та відновити відносини? Тільки гроші ».

Для пана Коломойського ворожнеча до США є особистою. Він каже, що вважає, що він є об'єктом F.B.I., який, як повідомляється, розпочав розслідування фінансових злочинів у діяльності Коломойського. Фіона Хілл, колишній радник Білого дому з питань Європи та Росії, заявила законодавцям, що вона "надзвичайно стурбована" впливом пана Коломойського на пана Зеленського. Джордж Кент, вищий чиновник Державного департаменту, заявив, що він сказав пану Зеленському, що його готовність розірватися з паном Коломойським - «ким, хто мав таку погану репутацію» - буде лакмусовим випробуванням на його незалежність. І Вільям Тейлор, виконуючий обов'язки посла в Києві, заявив, що попередив пана Зеленського: "Він, пане Коломойський, посилює свій вплив у вашому уряді, що може спричинити руїну".

Пан Коломойський сказав, що якщо він був би президентом України, він продовжував би розслідування, які розпочав пан Трамп. На запитання, чи відіб’ється рикошетом це по Украіні у разі перемоги демократів на президентських виборах наступного року, пан Коломойський відповів: "Якщо вони з нами розіграються, ми поїдемо до Росії". Російські танки будуть розміщуватися поблизу Кракова та Варшави », - сказав він. "Ваш НАТО скине штани і купить" Памперс ".

Пан Зеленський проводив передвиборчу агітацію на антикорупційній платформі, зобов'язавшись позбавити Україну від впливу олігархів, які захопили контроль над основними активами країни після розпаду Радянського Союзу. Він пообіцяв, що пан Коломойський не матиме особливих повноважень у його адміністрації. Але є всебічні ознаки того, що вплив пана Коломойського зростає, і коментарі олігарха щодо важливості відновлення зв'язків з Росією, ймовірно, викликають занепокоєння серед критиків пана Зеленського, які вже вважають, що президент готовий підірвати українські інтереси задля здійснення Кремлівської мирової угоди.