"КАРТИНИ ЗВІЛЬНЕНО З ПІД АРЕШТУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"КАРТИНИ ЗВІЛЬНЕНО З ПІД АРЕШТУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Ще одна перемога адвокатів Петра Порошенка. Київський апеляційний суд вдруге скасував арешт колекції картин Петра І Марини Порошенко. Так-так, тих самих картин, які ДБР штурмував за допомогою спецпризначенців.

Взагалі з усіх намагань влади завдати шкоди Петру Порошенко, історія з картинами найбільш ганебна і огидна. Намагання силовиків накласти лапу на твори мистецтва бридка за своєю сутністю. Твори мистецтва існують для того, аби передавати людям енергетику закладену в них творцем. Вони мусять виставлятися - і Петро і Марина Порошенки регулірно влаштовували виставки своїх картин. Всі ті картини були куплені задовго до походу Порошенка в президенти.

Очевидно, заарештовувати картини Порошенка ДБР кинулася не через їх величезну значущість у нечуваній кримінальній справі, а банально для шантажу. Те як псуються речові докази зібрані цією службою, відомо гарно - згадаймо бронежилети по справі генерала Марченка, які зберігали в сирому приміщенні під потоками води (кевлару вода протипоказана). Уявіть на що перетворилися б в сховищах ДБР картини відомих майстрів?

Мета шантажу також була очевидна. Порошенка примушували покинути політику і уїхати з України. Ішлося про твори на величезну суму грошей. Власне - і зараз влада робить те саме. Проте.

Спробі вахлаків з ДБР відібрати картини перешкодили прибічники Порошенка і ветерани. Спроби накласти арешт на картини відбивали адвокати Порошенка. Коли суд один раз відмінив арешт картин, їх зааерштували вдруге.

І от - перемога. Арешт знятий. Ще одна справа сфабрикована ДБР розвалилася. Далі буде.

А слідчим нагадаєм - в базу "Миротворця" кілька їхніх колег уже потрапили. Будуть інші бази інших відомств куди вони потраплять обов'язково.