"Каскадне руйнування оборони" - Олена Кудренко

"Каскадне руйнування оборони" - Олена Кудренко

"Дії ЗСУ порівнюються з розробленою Ізраїлем стратегією - каскадним руйнуванням оборони. Коли наступ ведеться практично на плечах ворога, який втікає. Швидкість наступу така, що ворог не встигає десь зупинитися та вибудувати нову лінію захисту. Саме так зараз діють ЗСУ."

А ще зазначається невелика можливість росіян щось вирішувати на місцях, коли для прийняття рішення їм треба отримати наказ по ланцюжку зверху. І поки відповідь надійде, ситуація вже може змінитися кардинально.

У нас же цієї проблеми немає, зараз в лавах ЗСУ є багато молодих офіцерів, яким надано можливість діяти швидко і приймати рішення самостійно. Ці люди більшою мірою молоді, нестандартно думають, швидко діють та воюють НЕ за радянськими звичками.

Будь які навчання тепер могли б мати рейтинги: там, де присутня армія України - рейтинг найвищий. Я декілька місяців тому читала про китайську армію - що вона навчалася за стандартами радянщини, та ще й китайські офіцери - у військових закладах росії. На росії ж вчилися й білоруси. І ось ми маємо результат.

Точніше - всі вони мають результат. Як вони кажуть "можно і зайца научіть куріть" - але не російського. Ну аж ніяк. Тут скоріше за все не дано.