"КАВА В ЄВРОПІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"КАВА В ЄВРОПІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Хочете перемогу? Зараз буде. Але спершу відмотаємо трошки назад.

Пригадуєте скільки глузів було, коли президент Порошенко сказав після впровадження безвізу, що кожен тепер має змогу поласувати чашкою кави у Європі? Збурення зрадофілів не знало меж. Яка нафіг чашка кави? Тут ще чимало українців квартир не мають! Було? Ще нещодавно я в таких випадках пропонував уявити парижан, які вимагають не визнавати Францію успішною країною, допоки житлом не забезпечений останній паризький клошар – на жаль зараз це реальність. Аж до загидження Тріумфальної арки…

На щастя Європа – не тільки жовті жилети.

Так от. В Україну зайшов новий лоукостер – «Laudamotion», «дочка» відомого у нас «Ryanair». Від 1 липня 2019 р. «Laudamotion» планує запустити рейс на Відень, аби літати 5 разів на тиждень. Перспектива чашки кави у Європі стала набагато ближчою. Віденська кава – відома на весь світ. Легенда каже – до її появи у Відні дотичні були як раз таки українці…

Це, звісно, гумор. А реальність така. Мені тут довелося сидіти в компанії друзів. І от син моїх знайомих похвалився, що протягом року він двічи з'їздив до друзів у Стокгольм. «А чого? Безвіз, лоукостери – треба користуватися». І я проти волі пригадав, як в часи моєї юності, мої товарищі хвалилися поїздками до Польщі автостопом. І це тоді був практично екстрим. Але електричками і автостопом до друзів у Харків, у Донецьк, в Одесу та до Львова ми-юнаки тоді ганяли аж бігом. Нам до речі, теж тоді багато розповідали про «грошей вам вивтрачати нема куди» та «вашу б енергію на мирні цілі». Нині молодь вже катає до друзів у Європу. Лоукостерами.

І це дивовижно! Вони – спілкуються. Вони бачать – як там. Саме їм будувати Європу в Україні.

Перспективи паморочать голову. Мінімальна ціна квітка на «Laudamotion» - 10 євро. Раундтріп «Київ-Відень-Київ» обійдеться українцеві у 20 євро. Ви уявляєте, скільки українців в скористаються нагодою відвідати Захід?

А ще – перспективи інвестицій! Ще нещодавно мережа кипіла від знущань через «з України пішов «Ryanair»», а тепер цей самий «Ryanair» не тільки в Україні успішно працює – він сюди ще й своїх «дочок» заводить! Ви уявляєте який це сигнал для світових інвесторів?

Бо – безвіз. Бо – нові лоукости. Бо Україна це Європа. Бо – ми мусимо спілкуватися із Заходом. Бізнес, туристи, просто громадяни.

Бо кава в Європі – уже реальність.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко