"Кажуть, що в Україні немає глибинної корупції..." - Сергій Фурса

"Кажуть, що в Україні немає глибинної корупції..." - Сергій Фурса

І що в нас найкраща антикорупційна інфраструктура в Європі.

Так це правда ж…

Це в якісь Німеччині чи Британії глибинна корупція. Корупціонери і корупційні оборутки ховаються десь на глибині. Не світяться. Тримаються у місцях, куди не потрапляє сонечно світло. Воно десь на дні, подалі від людських очей. І це не прийнято бути корупціонеров, хизуватися статками.

І якщо вспливає на поверхню, то здіймається такий галас…

Хіба це наш випадок? Хіба наші корупціонери йдуть на дно, хіба ховаються на глибині?

Та ні. Яке там. У нас корупціонери відкриті і відверті, зухвалі і не ховаються. У нас всі про всіх все знають. Яка ж це глибинна корупція? Все відкрито і прозоро, на видноті. Корупціонери не ховають свої статки, не заморочуються із способом життя, а корупційні оборутки прості як кут дома. Будинки, машини, годинники і дорогі сумочки. Корупціонери самі волають про те, що вони корупціонери. І пишаються тим.

Тому у нас і не прийнято звільняти корупціонерів. Бо всі знають що то корупціонери ще в момент призначення. І за що ж звільняти людину, яка робить очікувані кроки і нічим вас не дивує. Всі знають, від кого призначають людей, кому треба подзвонити «Better call …” і куди йдуть грошові потоки.

Наша корупція - щира і відкрита, відверта як українська душа. Яка тягнется до світла, а не ховається на глибину. Не те, що на лицемірному заході.

Так що так, нам до глибинної корупції ще йти і йти. Ще не одне велике будівництво має щасливо завершитись….

І правда ж, інфраструктура антикорупційна в нас крута і нова. Головне не зламати, як чудову нову іграшку. Просто цим скучним британцям і німцям вона не потрібна. Вони і так загнали свою корупцію в глибини. А у нас важко боротися з корупціонерами з допомоги корупціонерів і довелось створювати інфраструктуру з нуля.