Кенія розпочала авіаудари проти «Аш-Шабаб»

Кенія розпочала авіаудари проти «Аш-Шабаб»

radiosvoboda.org повідомляє, що кенійські військові літаки наносять повітряні удари проти сомалійського ісламістського угруповання «Аш-Шабаб», бойовики якого вбили 148 людей під час нападу на університет у Кенії минулого тижня.

Упродовж 5 та 6 квітня Кенія наносила авіаудари по двох базах «Аш-Шабаб» у сусідній Сомалі. Речник кенійської армії Колонел Дейвід Обонйо повідомив, що ці бази ісламістів знаходяться у сомалійському регіоні Ґедо, на кордоні з Кенією. За його словами, бази зруйновані, але про втрати бойовиків він не повідомив.

Обонйо наголосив, що операція проти «Аш-Шабаб» триватиме.

2 квітня щонайменше четверо бойовиків вбили 148 людей, серед яких 142 студенти, переважно християн під час 16-годинного нападу на університет на північному сході Кенії, у місті Гарісса. За словами очевидців, нападники спеціально обирали за жертв християн, відпускаючи студентів, які могли відповісти на питання по Корану.

Екстремістське ісламістське угруповання «Аш-Шабаб», яке взяло на себе відповідальність за напад, назвало його помстою за участь кенійських військ у боях в Сомалі.

Бойовики угруповання «Аш-Шабаб» регулярно нападають на Кенію з 2011 року, коли кенійські війська направили до Сомалі на допомогу в боротьбі з бойовиками там.

Угруповання виступає за створення Ісламської держави в Сомалі.