"Київ врятувало диво і волонтери" - Тамара Горіха Зерня

"Київ врятувало диво і волонтери" - Тамара Горіха Зерня

Успішні випробування "Нептуна" з ураженням морської цілі відбулися у квітні 2019 року, в останній місяць каденції ПП.

Після приходу нової влади фінансування проекту було зупинене. Відновили його лише у 2021 році з величезним скандалом завдяки зусиллям нашої опозиції. І то виділені кошти на програму відразу не пішли, їх перекинули на інші потреби.

Які? Звідки мені знати. Чи мало у нас тоді було Великих Потреб?

З початком вторгнення КБ "Луч" не було евакуйоване з Житомира, і росіяни бомбили завод прицільними ударами.

А далі... Мені здається, таке можливе тільки в Україні. Волонтери (!) під обстрілами вивезли уцілілі ракети, частину передали військовим в Одесу, а частину в інше місце для завершення виробництва.

Відповідне відео Цензор виклав іще 3 березня, воно досі є у вільному доступі, подивіться. На відео хлопці кажуть, що вони уже п'ять днів вивозять вантаж, і що росіяни гатять по порожніх цехах. "Дураки ви, русскіє! Пізно всрались!"

А що робить у цій ситуації держава? Держава руками слідчих ДБР намагається арештувати Пашинського за "несанкціоноване" передання Стугни і Корсарів збройним силам України і викликає на допити Таню Чорновіл за "самовільне" псування ракет об цілі ворога.

Як би це все записати, щоб потім не забути? Знаєте, у мене за місяць півголови сивої. Від розуміння, наскільки близько ми підійшли до найгіршого сценарію. Київ врятувало диво. І велика частина цього дива припадає на ракетні комплекси, які волонтери везли у війська наввипередки з росіянами і наввипередки з кротами у власній країні. 

І питання іще, хто міг сильніше нашкодити.

Тільки б це все потім не забути.