"Ким ти вийшов зі старого року, і ким ти увійдеш в новий?" - Олена Кудренко

"Ким ти вийшов зі старого року, і ким ти увійдеш в новий?" - Олена Кудренко

Я змалечку бачила святкування Нового року здебільшого однаково. Виросла я в селищі, ми святкували не в міських ресторанах, чи на міських майданчиках, бо до них треба було ще доїхати. Все було простіше - кучугури снігу, не дуже чищені дороги (окрім прибудинкової території, яку кожен чистив для себе). Втомлені жінки в більшості родин (бо постсовок, обмаль грошей, кілька місць роботи). Наготують, якось дотягнуть перед телевізором до півночі, щоб втомлено побажати щастя у новому році - і спати.

І ось мені, дитині, потім підлітку, все це здавалося замалим. Чи замало - вибачте, бо російськомовна, і зараз пишу як виходить. Я бачу й досі натовпи людей, які штурмують ринки та магазини заради однієї ночі. Однієї, до якої треба підготуватися, а мені всередині мій внутрішній голос кричить, що завжди треба щось ще. Щось більше.

Окрім накритого столу - треба розуміння, хто ти і на якому етапі знаходишся. Що ти зробив і що можеш зробити. Ким ти вийшов зі старого року, і ким ти увійдеш в новий. Хто ти для своїх дітей, хто твої діти і чи вдалося тобі виховати їх особистостями. Хто поряд з тобою, що це за люди, і чи твої вони за поглядами, за позицією.

Багато, багато думок. І тоді, коли була дитиною, підлітком, і зараз. Мені особисто треба щось більше, ніж банальне "ну, за все хорошее".

Ми не завжди знаємо, який ресурс маємо всередині себе. Як багато ми можемо. На що здатні. Ми інколи занурюємось у буденність та дозволяємо їй тягнути наші недоробки, сумніви, слабкості зі старого - у новий рік. А треба інакше. Новий - це значить нові сили, нові спроби, нове життя.

Просіть більше, робіть більше, очікуйте більше та отримуйте більше. Новий рік - це, як не боляче, ще на один рік нам менше жити. А отже витрачати час на непотрібне теж було б боляче та недоречно.

Щиро дякую кожному читачу за те, що приймаєте мене у свій інформаційний простір. За те, що робите мене сильнішою, а я бажаю ставати сильнішими та щасливішими вам. Бо попереду ще стільки важливого та цікавого, заради чого варто просинатися зранку, всі наступні дні наступного року, і тих років, що прийдуть за ним!

Щастя вам та добробуту. Здоров'я вашим дітям та онукам. Ну і всім нам теж. А переможемо ми без сумнівів.