"Кишеньковий суд чинної влади став на сторону олігархів в справі проти України" - Влад Пономар

"Кишеньковий суд чинної влади став на сторону олігархів в справі проти України" - Влад Пономар

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського районного суду, яким з державного Приватбанку стягується 7 млрд грн на користь 6 англійських компаній Суркісів.

Сьогодні «суд» залишив в силі постанову «судді» Печерського районного суду Підпалого по фактичному стягненню з державного ПриватБанку $259 млн на користь офшорних компаній Суркісів.
Як уточнив юридичний радник ПриватБанку, це рішення вже не підлягає касаційному оскарженню в Верховному Суді України.

Як раніше повідомляли у ПриватБанку, ці гроші держбанк планував виплатити у вигляді дивідендів до держбюджету України. Але через такі рішення судів бюджет країни не отримає ці кошти.

Де ще помічені офшори Суркісів.
Зараз ці 6 англійских компаній Суркісів оскаржують залучення грошових коштів до проведення процедури bail-in в адміністративному суді України (справа № 826 / 1317/17 знаходиться на розгляді в шостому апеляційному адміністративному суді, розгляд поки зупинено до розгляду справи № 2510/2017 судом Республіки Кіпр).

Крім того, ці офшорні компанії разом з Ігорем Суркісом подали позови до Високого суду Лондона проти п’ятого президента України Петра Порошенка і колишньої голови НБУ Валерія Гонтаревої. Велика палата Верховного суду 27 квітня продовжить розглядати касаційну скаргу НБУ, Кабміну і Приватбанку за позовом сім'ї Суркісів.
Якщо Велика палата прийме рішення на користь Суркісів, то і інші особи зможуть оскаржити свою зв’язаність з банком, тоді держава може втратити ще близько 30 млрд грн (сума bail-in).

Влад Пономар