"Китай може й буде підтримувати лише поточний рівень можливостей російської воєнної економіки" - Степан Гавриш

"Китай може й буде підтримувати лише поточний рівень можливостей російської воєнної економіки" - Степан Гавриш

Залишається два варіанти ведення війни для реалізації цілей Путіна, оголошених на зборах російського дипломатичного корпусу за день до глобального саміту миру.

Перший – нарощувати інтенсивність і масштаби використання конвенційних ресурсів. Не рахуючись із втратами живої сили, снарядів і ракет, техніки.

Створивши спільний конвеєр з виготовлення зброї з Іраном (безпілотників і ракет) і Північної Кореї (снарядів, ракет, РСЗВ і ствольної артилерії). Закуповуючи в Китаю, і приєднавши для цього також Вʼєтнам під виглядом продукції подвійного призначення, елементи зброї, або універсальну техніку для поля бою.

Другий – наблизити ядерну зброю, тактичну і стратегічну, до війни настільки близько, аби рішення про її застосування висіло мовби у повітрі. В Держдумі давно планують понизити поріг її застосування. Наприклад, при нанесенні ударів ЗСУ не лише західною далекобійною зброєю, але й власною, по критичній інфраструктурі в глибині Росії.

І Путін, і Байден розуміють реалії, що заборонити Україні це практично неможливо. США не змогли, і припинили дипломатію тиску, переконати, примусити Ізраїль зменшити ескалацію проти ХАМАС у секторі Гази. Це хоч і розкололо його воєнний кабінет, але ще більше обʼєднало рішучих євреїв навколо радикалів на чолі з Нетаньяху.

The Time of Israel повідомляє про готовність ЦАХАЛу вторгнутися в Ліван з метою знищення Хезболли, розпочавши повномасштабну війну. Міністр іноземних справ Ісраель Кац прямо сказав, що країна «близька до того моменту, щоб змінити правила гри проти Хезболли та Лівану».

Зважаючи, що за Хезболлою стоїть Іран, який за допомогою Москви може стати ядерною державою, то не виключено, що Єрусалим змушений буде нанести паралізуючий удар по Тегерану. Може тому, США інтенсивно постачають Ізраїлю ракети, бомби, снаряди й безпілотники.

Путін напевно розраховує, що чергове розпалення широкомасштабного конфлікту на Близькому Сході змусить Штати зменшити воєнну допомогу Україні. Проте ця ситуація змінилася. У США і їх союзників.

Ще більш рельєфно формується переконання про пусковий гачок глобальної війни, який в руках тримає Владімір Путін. Звичайно, в тіні Китаю.

Три ядерні держави, США, Британія і Франція в умовах повної секретності ведуть переговори про активну модернізацію своїх ядерних сил. Дві з них, Британія і США, передали свої сили ядерного стримування НАТО.

Зараз американці модернізують гравітаційні бомби для ядерних боєголовок в Європі до рівня В61-13 зі збільшенням потужності до 360 кілотонн, а європейці модернізують для них літаки. При цьому США планують знову розмістити свою ядерну зброю в Британії на базі Лейкенхіт. Маючи її вже в Бельгії, Німеччині, Італії, Нідерландах та Туреччині.

В Європу постійно перекидаються ескадрильї F-35 і будуються злітно-посадкові смуги для бомберів B-2 Spirit і В-21 Raider. Вони є носіями крилатих ракет LRSO (AGM181 Long Range Standoff) з ядерною боєголовкою. На цей час вони володіють такими можливостями, що в Росії можуть дізнатися про їх проникнення лише після вибухів скинутих ними боєзарядів.

SIPRI заявила про тенденцію до скорочення ядерних боєголовок у світі через їх старіння. Проте готових до негайного застосування ядерних боєприпасів з кожним роком зростає по висхідній експоненті.

У світі взагалі 12 тисяч 121 ядерна боєголовка. 9585 – готові до потенційного користування. 2100 – розгорнутих боєголовок МБР знаходяться у стані підвищеної бойової готовності. В основному в Росії та США, які володіють майже 90% усієї ядерної зброї, і Москва збільшила на 36 боєголовок свій арсенал порівняно з січнем 23 року.

Китай наростив свій арсенал за цей час майже на 100 боєголовок, до 500. Північна Корея має вже 50 боєголовок і до кінця року може збільшити їх кількість до 90.

Міжнародна компанія із заборони ядерної зброї (ІСАN) повідомила, що у 23 році ядерні країни витратили на модернізацію свого атомного арсеналу 91,4 мільярда доларів: США – 51,5 млрд, Китай – 11,8, а третя Росія – 8,3 млрд доларів.

Глава МЗС Польщі Сікорський впевнений, що Росія у Калінінградській області тримає близько 100 боєголовок.

Джо Байдену неможливо розслабитися і відволікатись на внутрішню війну з Трампом, який намагається його ловити «на живця». Навіть якщо американці в якомусь відчаї й під впливом невідомого вірусу проголосують за «великого Дональда», то він може потрапити в самий епіцентр гонки ядерних озброєнь із великими дірками у їх використанні.

Путін безсумнівно буде посилювати відчуття ядерної експансії, використовуючи це для зміни влади в Україні, США і Європі.

Президент Володимир Зеленський в таких умовах реально очолив глобальну коаліцію миру. Незважаючи на повзуче захоплення території України Росією й оволодіння нею практично повною ініціативою на фронті, жорсткий ультиматум Владіміра Путіна до капітуляції, з погрозою окупації Одеси й Харкова, президент Зеленський, як лідер, модерував у глобальний саміт миру у Швейцарії 15-16 червня. В нього був ідеальний і абсолютно надійний розрахунок.

Росія, ядерний агресор, яка «зійшла з рейок». Вона зруйнувала світовий порядок, ринки, безпеку, відмовилась від міжнародного права зі статуту ООН, який ратифікувала. Її вояччина вчиняє щодня криваві воєнні злочини, тиражуючи в Ютубі та інших месенджерах страту на камеру українського військовослужбовця, жорстоко обезголовлюючи його ножем.

Владімір Путін визнаний воєнним злочинцем і розшукується МКС Гааги. Він не зупиняється. Щодня посилає промовисті сигнали готовності вбивати цивільних в Україні, знищувати їх поселення та інфраструктуру та нанести удар по союзниках Києва.