Китай «виступає проти» санкцій США щодо пов’язаних з росією організацій, - Bloomberg

Китай «виступає проти» санкцій США щодо пов’язаних з росією організацій, - Bloomberg

Пекін закликав США "припинити неправомірні дії" після того, як китайські компанії були включені до списку санкцій, спрямованих проти ланцюгів поставок, що живлять росію, і підривають її економіку в умовах воєнного часу.

Китай пообіцяв "вживати необхідних заходів для рішучого захисту законних прав та інтересів китайських компаній", - йдеться в заяві Міністерства торгівлі КНР.

У п'ятницю 23 серпня Міністерство фінансів США опублікувало список нових суб'єктів, що потрапили під санкції, до якого увійшли російські громадяни і компанії, зареєстровані в Гонконзі і материковому Китаї. У заяві міністерства йдеться, що санкції будуть спрямовані на тих, хто надає продукти і послуги, що дозволяють росії підтримувати військові дії проти України і ухилятися від санкцій.

Нові американські санкції також спрямовані проти суден, що перевозять скраплений природний газ, пов'язаних з росією, в тому числі танкерів, які, як вважають, завантажувалися на проєкті "Арктик СПГ-2", проти якого США вже запровадили санкції.