"Класика жанру" - Валерій Прозапас

"Класика жанру" - Валерій Прозапас

Під звіти про "зниження" тарифу на електроенергію з 0,9 грн. до 1,44 грн., давайте звернемо увагу на ціни пального на заправках.

Їхній невпинний ріст вказує на дві речі.

Перше - ніхто не опікувався (і не опікується) енергетичною безпекою держави, і тепер населення отримає черговий удар від зростання цін НА ВСЕ, бо саме такі наслідки некомпетентного управління ключовою галуззю економіки.

І друге - "новим ліцам" насправді вигідне зростання цін на пальне, бо там акциз, яким вони закриватимуть дірки пограбованого бюджету, на радість колективному Гетманцеву.

Таким чином українців перетворили буквально на дойну корову для їхніх "слуґ", бо країну позбавили вигідного кредитування МВФ, катастрофічно впали інвестиції, держпідприємства приносять тільки збитки - де ж ще брати гроші, як не з населення?

А одночасне тотальне закручування фіскальних гайок з ініціативами типу "контроль видатків" та "автоматичне списання боргів" остаточно перетворить Україну в економічне гетто, в чому теж є сенс - бо таким утворенням дуже легко управляти, тим більше під дзвін телевізора.

Занадто оптимістичні заяви про неможливість збудувати в Україні Білорусь або РФ, бо фактично ми вже на шляху до авторитарно-олігархічної моделі економіки, а у нас є велика традиція терпіти економічні негаразди, люди просто звикли до гарантованої бідності.

Все за класикою - одразу за свободою забирають хліб, такою є ціна відмови від гідності в 2019 році, і байдуже, що 4/5 населення це не усвідомлює.