"Ключи могу передать Швондеру, пусть он оперирует" - Олексій Петров

"Ключи могу передать Швондеру, пусть он оперирует" - Олексій Петров

Коли по Хрещатику їхала бойова техніка, зокрема ЗРК «Бук», або «С-300», обовʼязково знаходились фахові істерички, які волали так, аж з трусів вистрибувати… «Ааа дееееее отакое всьо напередку»? І потім обовʼязково щось про голих та босих сонечок яким терміново потрібні «берцы-аблегчьонки».

Люди, хто відрізняють зенітно-ракетний комплекс від комбайна, почувши таке, мовчки крутили пальцем біля скроні. А ні, не мовчки. Потім ще додавали армійською мовою, «Ви що? Йобн@лись з Говерли? Якій зеерка на передовій? Його ж спалять одразу нах@й! Взагалі ума немає»?

Я до чого? Депутат Верховної Ради, від правлячої політичної партії Слуга народу, разом із кураторами атакуючи вище військове керівництво ЗСУ, придумали простий напрямок атаки. Намагається вкидати в інформаційний простір тезу, що от бачите, Залужний на багатьох фото і відео в укритті на командному пункті.

Дослівно… «Це фото з Муженком в бункері Залужного) сидів там постійно» (с)

Що я можу сказати? Напрямок атаки вибраний невипадково. Мудрому наріду, який дуже переживає за Горпину Тунбасевич, можна згадувати будь-яку інформаційну їжу. Будь-яку! А таку, тим паче!

І все ж таки… Ми або умнішаємо, або граблі на землі, викладені колом, це єдине чого ми варті. Коли під час запеклих бойових дій, на самісінькій передовій зʼявляється комбриг, то чітко можна сказати, «Все! Нам пиз@а!». Бо, або у полковника дах поїхав, що він приперся на передову де йде бій, штурмові групи окупантів і таке всяке, або воювати більше нема кому. Командир бригади, це як капітан середнього судна, який стоїть на мостику і керує командою корабля. Це так просто зрозуміти і в той же час так важко. Ну прибіг він на взводний опорний пункт, а тут прилетіла міна і все. Комбрига немає. Хто керуватиме діями бригади? Не, є перший зам. Є ще начальник штабу. І вони звичайно ж мо… Стоп! А якого хера вони теж не на передку, як того вимагає мудрий нарід? І бригада посипалась. А це тисячи людей. Солдат, сержантів, офіцерів. Втрата управління найстрашніше, що може статися із бригадою або батальйоном.

Продовжувати? Це ж яким треба бути йоб… випускником Трускавецького університету околовсяческих наук, щоби закидати Головнокомандуючому або Начальнику генерального штабу те, що вони працюють на командних пунктах? А де бл@дь вони мусять бути? На лижах в Буковелі кататися, чи в тамтешній колибі горілку ковтати, як хтось робив напередодні вторгнення? Або скакати впереди на білому коняці? Фільмів про Чапаєва передивились? Люди, яки керують діями ВСІЄЇ армії мусять бути на своєму робочому місці, себто командному пункті куди надходить уся без виключень інформація. Від бригад та угрупувань. Від розвідки. Космічної, агентурної, воєнної і ще хрен знає якої. Там, де приймаються тактичні та стратегічні рішення.

Не, ну щоби порадувати деяких навіжених, Валерій Залужний обов’язково мусить посидіти добу на передовій. Разом із НГШ, Сергієм Шапталой. «А хто буде керувати діями ЗСУ в цей час?», спитаєте ви! Та звідкіля я знаю…

«Ключи могу передать Швондеру, пусть он оперирует».