«Книга-мандрівка. Україна». Джамала про депортацію кримських татар

 «Книга-мандрівка. Україна». Джамала про депортацію кримських татар

Нова серія «Книги-мандрівки» - історія того, як минуле повертається, оживляючи страхи, забуті переживання та… надії на повернення. Вона присвячена депортації кримських татар, що сталася 1944 року, коли за три дні з Кримського півострова радянська влада вивезла майже 200 тисяч кримських татар.

15 діб у вагонах без вікон та лав, життя у спецпоселеннях із забороною їх покидати під страхом 20-літньої висилки до сибірських таборів. Все це героїня сьогоднішньої історії змогла пережити тільки завдяки грі – рахуванню світанків. А скільки тих світанків треба було нарахувати, щоб виграти і повернутися, як відбувалася депортація та як жили позбавлені домівок кримці – розкаже лялька, яка й придумала гру, що допомогла не втратити надію та повернутися. А зробить вона це голосом співачки, переможниці міжнародного конкурсу Євробачення – 2016, яка добре знає історію, що торкнулася й її родини – Джамала.  

Серію присвячено жертвам радянської депортації та всім внутрішньопереміщеним особам, які продовжують рахувати світанки, аби повернутися додому.